Ministerul Finanţelor Publice: România va emite obligaţiuni în euro pe pieţele externe în următoarele două luni

Postat la 24 august 2012 14 afişări

România va vinde obligaţiuni pe pieţele externe în următoarele două luni pentru a finanţa deficitul bugetar, după ce trei emisiuni de titluri s-au încheiat fără succes în luna august deoarece tensiunile politice au dus la majorarea costurilor de finanţare.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) urmăreşte săptămânal evoluţiile de pe pieţele externe pentu a determina momentul oportun să vândă obligaţiuni denominate în euro, a declarat într-un interviu pentru Bloomberg scretarul de stat în MFP Enache Jiru, potrivit BusinessWeek.com. "Cu o anumită marjă de siguranţă, aş spune că vom emite sigur eurobonduri în următoarele două luni. Monitorizăm pieţele săptămânal şi discutăm constant cu investitorii, care manifestă tot mai mult interes", a afirmat Jiru. Fondul Monetar Internaţional (FMI) a recomandat României să cedeze presiunilor din piaţă şi să accepte plata unor randamente mai ridicate, pentru a reconstrui rezervele-tampon în zona finanţelor publice, a declarat săptămâna trecută pentru Bloomberg şeful misiunii FMI în România, Erik de Vrijer.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mfp,
finante,
obligatiuni,
piete externe
/actualitate/ministerul-finantelor-publice-romania-va-emite-obligatiuni-in-euro-pe-pietele-externe-in-urmatoarele-doua-luni-9977133
9977133
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.