Ministerul Finanţelor a împrumutat 3 miliarde de euro de pe pieţele externe

Postat la 27 martie 2019 88 afişări

Ministerul Finanţelor a împrumutat 3 miliarde de euro de pe pieţele externe, din care 1,35 miliarde de euro pe maturitatea de 30 de ani, 500 de milioane de euro pe 15 ani şi 1,15 miliarde de euro pe maturitatea de 7 ani, informează Ziarul Financiar.

Ministerul Finanţelor a împrumutat 3 miliarde de euro de pe pieţele externe

Intermediarii selectaţi au fost cinci grupuri financiare, respectiv Citi, Erste, ING, JP Morgan şi Société Générale.

Ministerul Finanţelor nu a publicat iniţial volumul oferetelor pe tranşe, însã randamentele indicative sunt de 2,4% la 7 ani, 3,83% la 15 ani şi 4,9% la 30 de ani. De obicei, randamentele la care se vor adjudeca eurobondurile vor fi la un nivel uşor mai redus. Este prima emisiune a României în euro pe 30 de ani.

În 2018, Ministerul Finanţelor a ieşit pe pieţele externe de trei ori, împrumutând cumulat 3,75 mld. euro şi 1,2 mld. dolari.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.