Ministerul Educaţiei: Peste 4.500 de şcoli funcţionează în scenariul roşu

Autor: Cosmin Pirv Postat la 06 noiembrie 2020 44 afişări

Ministerul Educaţiei: Peste 4.500 de şcoli funcţionează în scenariul roşu

Numărul şcolilor care funcţionează în scenariu roşu a depăşit 4.500, potrivit Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC).

Conform unui comunicat al MEC, 7.967 de unităţi de învăţământ sunt incluse în scenariul 1 sau verde, cu participarea zilnică faţă în faţă a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară. Alte 5.187 de unităţi de învăţământ funcţionează în scenariul 2 sau galben. Acesta presupune participarea zilnică faţă în faţă a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

4.502 de unităţi de învăţământ sunt vineri în scenariul 3 sau roşu, care implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

„Menţionăm că dintre cele 4.502 de unităţi aflate în această situaţie, 355 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 4.147 unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, se arată în comunicat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mec,
şcoli,
scenariul roşu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.