Ministerul Educaţiei: Cinci milioane de lei pentru plata salariilor restante câştigate de profesori în instanţă

Postat la 28 noiembrie 2013 57 afişări

Instituţiile din preuniversitar vor primi 46 de milioane de lei, dintre care 41 de milioane pentru plata salariilor cadrelor didactice, sporurilor, indemnizaţiilor şi a altor drepturi salariale, iar cinci milioane pentru achitarea salariilor restante câştigate de profesori în instanţă, potrivit MEN.

Ministerul Educaţiei: Cinci milioane de lei pentru plata salariilor restante câştigate de profesori în instanţă

 "În şedinţa de Guvern de miercuri s-a decis alocarea către instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat finanţate din bugetele locale a 46 de milioane de lei, din sume defalcate din TVA. Suma repartizată are două componente. Prima, în valoare de 41 de milioane de lei, este destinată plăţii salariilor cadrelor didactice, a sporurilor, indemnizaţiilor şi altor drepturi salariale. A doua componentă, de 5 milioane de lei, vizează achitarea salariilor restante câştigate de cadrele didactice în instanţă", a declarat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Ministrul a mai precizat că Guvernul este hotărât să acopere treptat nevoile cu care sistemul de învăţământ se confruntă, bugetul pentru 2014 fiind cu două miliarde de lei mai mare decât în 2013.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ministerul-educatiei-cinci-milioane-de-lei-pentru-plata-salariilor-restante-castigate-de-profesori-in-instanta-11728388
11728388
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.