Ministerul Educaţiei anunţă rezultatele finale ale examenului de bacalaurreat, după contestaţii

Autor: Dorin Oancea Postat la 05 iulie 2020 32 afişări

Ministerul Educaţiei anunţă rezultatele finale ale examenului de bacalaurreat, după contestaţii

Ministerul Educaţiei a anunţat rezultatele finale ale examenului de bacalaurreat, după contestaţii, acestea putând fi accesate la adresa bacalaureat.edu.ro.

Un număr de 62.790 de contestaţii au fost înregistrate în urma afişării rezultatelor la prima sesiune a examenului de bacalaureat.

Rata de promovare, înainte de contestaţii, înregistrată de absolvenţii studiilor liceale şi care au susţinut probele examenului de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, atât din promoţia curentă, cât şi din promoţiile anterioare este de 62.9%.

Pentru promoţia curentă, rata de promovare este 71.4%, iar pentru promoţiile anterioare - 25.00%. În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 92.930 de candidaţi, dintr-un total de 147.790 candidaţi prezenţi. Dintre aceştia, 86.140 de candidaţi sunt din promoţia curentă, iar 6.790 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

În total, 232 de candidaţi au obţinut media 10.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bacalaureat,
rezultate,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.