Mineritul ca hobby: cum poţi să devii miner în vacanţă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 29 noiembrie 2020 147 afişări

Ceea ce începe ca o idee de destindere se poate transforma într-o adevărată ocupaţie. Cum nu prea s-a putut călători în acest an, diverse persoane din Statele Unite ale Americii şi-au îndreptat atenţia spre o soluţie de vacanţă mai aparte: turismul minier.

Acesta, scrie New York Times, nu presupune numai vizite la mine, ci şi căutatul de pietre preţioase sau cristaluri, contra unei taxe. Astfel, timp de o zi, turiştii primesc permisiunea de a căuta pietre preţioase şi cristaluri, precum şi un ciocan geologic ca să spargă roca. Minerii de ocazie reprezintă o sursă importantă de venit pentru mine, unele închise de ceva vreme redeschizându-se ca să profite de interesul crescut. O parte din cei care vin să se joace de-a căutătorii de pietre preţioase pentru o zi sau mai multe ajung să facă din asta o ocupaţie, considerând că pot câştiga mai bine sau privind mineritul drept o soluţie de a-şi câştiga existenţa după ce şi-au pierdut serviciul.

În funcţie de noroc, se pot găsi cristaluri în valoare de câteva mii de dolari într-o zi, susţin cei care au optat pentru această îndeletnicire, iar un căutător dedicat poate câştiga până la 10.000 de dolari pe lună, vânzând ceea ce a descoperit. Preţul este, în general, mai mare pentru pietre preţioase ori cristaluri obţinute din mine necomerciale din SUA, spre deosebire de cele din alte ţări cunoscute ca finanţatoare de conflicte armate şi genocid. Şi mai câştigaţi sunt cei care reuşesc să-şi imortalizeze descoperirea într-un filmuleţ pe care-l postează mai apoi pe reţelele de socializare online.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hobbu,
minerit,
turism,
vacanta,
pietre

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.