Mine din Ucraina plutesc în derivă în Marea Neagră

Autor: Dorin Oancea Postat la 21 martie 2022 53 afişări

Mine din Ucraina plutesc în derivă în Marea Neagră

Câteva sute de mine plutesc în derivă în Marea Neagră după ce s-au desprins de cablurile din apropierea porturilor ucrainene, au declarat principala agenţie de informaţii a Rusiei şi participanţi la piaţa navală, conform Reuters.

Marea Neagră este o arteră majoră de transport maritim pentru cereale, petrol şi produse petroliere.

"Din cauza vremii furtunoase, cablurile care leagă minele de ancore s-au rupt", a declarat Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), principalul succesor al KGB-ului din epoca sovietică, într-un comunicat de presă.

"Din cauza vântului şi a curenţilor de apă, minele plutesc liber în derivă în partea de vest a Mării Negre", a precizat FSB.

FSB a precizat că este vorba de aproximativ 420 de mine.

Autoritatea portuară Novorossiisk, într-o notă consultată de Reuters, a declarat că transportul maritim este în pericol în partea de vest a Mării Negre. Surse de transport maritim au declarat că autorităţile turceşti au avertizat asupra riscului pentru cei care folosesc strâmtorile Dardanele şi Bosfor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea neagra,
mine,
declaratii,
reuters,
rusia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.