Min. Muncii nu renunţă la interzicerea cumulului pensiei cu salariul: E o problemă de corectitudine

Autor: Alexandru Costea Postat la 16 februarie 2020 149 afişări

Min. Muncii nu renunţă la interzicerea cumulului pensiei cu salariul: E o problemă de corectitudine

Ministrul interimar al Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, sâmbătă seara, că susţine, în continuare, interzicerea cumulului pensiei cu salariul, în ciuda recentei decizii a Curţii Constituţionale a României (CCR).

Violeta Alexandru vrea ca interdicţia să se aplice prin altă formă juridică, potrivit unor declaraţii pe care le-a facut la România Tv.

„Eu nu spun că este vina persoanei care se pensionează la 45 de ani, dacă acesta e cadrul legal, eu spun că avem o problemă de corectitudine în societate. (...) Personal aş dori să continui acest proiect, evident, într-o altă formă juridică pentru că mi se pare o măsură care aşază puţină corectitudine într-o zonă în care noi nu suntem corecţi cu noi înşine”, a spus sursa citată.

Reglementarea se afla printre modificările aduse la OUG 114. CCR a declarat neconstituţională adoptarea, prin asumarea răspunderii de către Guvern, a ordonanţei respective.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alexandru,
pensie,
salariu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.