Miliardarul american Peter Thiel anunţă ca va sprijini start-up-ul German Quantum-Systems în iniţiativa firmei de a trimite drone de recunoaştere către forţele armate ucrainene

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 17 octombrie 2022 50 afişări

Miliardarul american Peter Thiel anunţă ca va sprijini start-up-ul German Quantum-Systems în iniţiativa firmei de a trimite drone de recunoaştere către forţele armate ucrainene

Dezvoltatorul german de drone Quantum-Systems GmbH a primit noi fonduri în valoare de 17,5 milioane de dolari de la investitori, printre care se numără miliardarul american Peter Thiel şi firmele germane Project A Ventures şi Sanno Capital, a raportat Bloomberg.

Thiel a salutat iniţiativa Quantum-Systems, care furnizează drone de recunoaştere forţelor armate ucrainene, caracterizând efortul firmei drept „un pas înaintea competiţiei”, potrivit unui comunicat de duminică.

Quantum-Systems dezvoltă staţii de andocare care permit încărcarea şi desfăşurarea vehiculelor aeriene fără pilot pentru a fi utilizate de militari în patrule de frontieră, a declarat directorul executiv Florian Seibel într-un interviu.

„Viitorul UAS [sistemelor de aeronave fără pilot] nu se află doar în software sau hardware, ci în sinteza inteligentă a celor două”, a declarat Thiel.

Quantum-Systems a furnizat 42 de drone pentru a sprijini armata ucraineană prin intermediul forţelor armate germane, potrivit declaraţiilor lui Seibel.

Seibel a adăugat că procesul de dezvoltare şi achiziţii de tehnologie militară în Europa este prea lent. „Nu putem continua să cheltuim sute de miliarde de dolari pentru a dezvolta o tehnologie care este depăşită odată ce este implementată”, a spus el.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.