Mii de elevi români merg în fiecare an să studieze peste hotare / Tânără: Aleg ţara cu mai multe oportunităţi. Faptul că avem puţină practică este un mare minus pe care-l are sistemul educaţional din România

Autor: Daniela Timofti Postat la 01 iulie 2018 101 afişări

Mii de elevi, în fiecare an, merg să studieze peste hotare, precizând că studiile la o universitate de top le-ar putea oferi mai multe oportunităţi de angajare, dar şi de dezvoltare. Aceştia spun să sistemul educaţional românesc are mai multe minusuri şi ar trebui să urmeze exemplul celor străine.

Ioana Băltăreţu a terminat liceul cu media 9,99, însă nicio universitate din România nu se va bucura să o aibă ca studentă. Tânăra a fost admisă la o universitate din Scoţia unde va studia chimia medicală şi biologia.

“Am ales să merg într-un mediu în care cercetarea medicală este apreciată, nu ca la noi în ţară. (...) Este una dintre cele mai bune universităţi din lume. Foarte mulţi studenţi din toate colţurile lumii vin aici. Mi-a plăcut foarte mult programul de studii care este mult mai flexibil şi permite elevilor să-şi aleagă majoritatea cursurilor pe care le studiază, cel puţin în primii ani. Voi studia 5 ani, în urma cărora voi avea o diplomă de master în chimie, iar ultimul an fiind cercetare avansată”, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Ioana Băltăreţu.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
EDUCAŢIE,
UNIVERSITĂŢI,
STUDENŢI

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.