Mii de oameni, fără curent electric în trei judeţe din ţară/ Circulaţie în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din cauza copacilor căzuţi pe carosabil

Postat la 29 octombrie 2017 208 afişări

Peste 4.600 de locuinţe din Suceava au rămas fără curent electric, din cauza vântului puternic care a avariat reţeaua electrică. Peste 67 de puncte de transformare ale Electrica au rămas fără alimentare cu energie electrică în acest judeţ.

Mii de oameni, fără curent electric în trei judeţe din ţară/ Circulaţie în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din cauza copacilor căzuţi pe carosabil

Aproape 1.000 de gospodării din 8 localităţi din Mureş sunt de asemenea fără curent, mai multe echipaje ale distribuitorului de energie electrică fiind în teren pentru remedierea defecţiunilor, transmite corespondentul MEDIAFAX. Localităţile care au rămas fără energie electrică se află către zonele de munte. Meteorologii au emis, pentru duminică, o avertizare de cod portocaliu în zonele de munte, unde va ninge viscolit şi va fi un strat consistent de zăpadă, şi o avertizare de cod galben, valabilă în toată ţara, ANM precizând că se vor semnala vânt intens, disconfort termic şi precipitaţii mixte.

 

Conform reprezentanţilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, mai multe localităţi au fost afectate de vântul puternic, care a bătut cu viteze cuprinse între 80 şi 100 de kilometri pe oră. Mai mulţi copaci au căzut pe carosabil, blocând circulaţia rutieră, iar din cauza vremii nefavorabile circulaţia pe Transrarău a fost închisă.

„În cursul zilei de astăzi (duminică – n.r.) s-au semnalat căderi de arbori pe carosabil în localităţile Iacobeni, Colacu, Pojorâta, Crucea, Carlibaba, Paltin, Câmpulung Moldovenesc zona Izvorul Alb. ISU Suceava a intervenit în localităţile Iacobeni, Crucea şi Paltin. În celelalte locaţii au intervenit serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă şi lucrătorii ocoalelor silvice. Începând cu ora 14.05 DJ175A şi B Transrarau este închis ca măsură preventivă dispusă de autorităţi”, anunţă purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, plt. adj. Alin Găleată.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.