Mihaela Borcea, audiată în cazul primarului localităţii arădene Zăbrani, Marian Toader

Autor: De La Dan Lungu Si Liliana Iedu, Andreea Tobias Postat la 04 iunie 2015 152 afişări

Mihaela Borcea, fosta soţie a lui Cristi Borcea, despre care presa a scris că ar avea o relaţie cu primarul localităţii arădene Zăbrani, Marian Toader, arestat la domiciliu într-un dosar de fraudare de fonduri europene, a fost audiată, joi, la DNA, declarând că este martor în acest caz.

Mihaela Borcea, fosta soţie a lui Cristi Borcea, fost acţionar şi preşedinte executiv al clubului de fotbal Dinamo Burureşti, a fost citată pentru a fi audiată ca martor în dosarul în care primarul localităţii Zăbrani, din judeţul Arad, Marian Toader, alături de alţi trei oameni de afaceri, sunt cercetaţi pentru fraudare de fonduri europene.

Mihaela Borcea, despre care presa a scris că ar avea o relaţie cu Marian Toader, a fost audiată aproximativ două ore de către procurorii anticorupţie, la Timişoara.

La ieşirea de la audieri, Borcea a spus că a fost audiată ca martor şi că nu este vinovată de nimic.

"Nu sunt vinovată de nimic, nu am făcut nimic. Am dat declaraţii în calitate de martor”, a spus Mihaela Borcea.

La sfârşitul lunii mai, procurorii DNA din Timişoara au descins la locuinţele unor oameni de afaceri din judeţul Arad şi la locuinţa primarului din localitatea Zăbrani, într-un dosar de evaziune fiscală şi fraudare de fonduri europene, cu un prejudiciu estimat la trei milioane de euro.

Conform unor surse judiciare, oamenii de afaceri vizaţi au obţinut fonduri europene pentru înfiinţarea unei culturi de viţă-de-vie în judeţul Arad, aceştia intrând în parteneriat public - privat şi cu primăria din Zăbrani.

Potrivit proiectului european, terenul pe care trebuia plantată viţa-de-vie urma să fie mai întâi curăţat, apoi ar fi trebuit să fie plantaţi butaşii care fuseseră cumpăraţi de la un om de afaceri italian.

Oamenii de afaceri nu ar fi respectat însă aceste condiţii prevăzute în proiect şi, în plus, au implicat o firmă cu care ar fi fraudat fondurile europene.

Drept recompensă pentru această afacere, primarul din Zăbrani, Marian Toader, urma să primească 50 de hectare de teren cultivat cu viţă-de-vie, afirmau anchetatorii.

Ulterior, judecătorii Tribunalului Timiş au decis ca primarul localităţii Zăbrani, Marian Toader, şi omul de afaceri Radu Viorel Popa să fie arestaţi la domiciliu, în timp ce oamenii de afaceri Valer Popa şi Jean Cîrja să fie cercetaţi sub control judiciar.

Oamenii de afaceri sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat şi fraudare de fonduri europene, iar primarul Marian Toader este acuzat de abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional.

Decizia Tribunalului Timiş a fost deja contestată de DNA Timişoara.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BORCEA,
AUDIERI,
/actualitate/mihaela-borcea-audiata-in-cazul-primarului-localitatii-aradene-zabrani-marian-toader-14403286
14403286
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.