Bulgaria ar putea reduce TVA la alimente, după exemplul României

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 04 iunie 2015 102 afişări

Bulgaria ar putea reduce TVA la alimente, aşa cum a făcut România, a declarat joi ministrul bulgar al Economiei, Bozhidar Lukarski, la postul de televiziune Nova TV.

Bulgaria aplică o taxă pe valoarea adăugată de 20%, cu excepţia sectorul turismului, în care nivelul TVA este de 9%.

Întrebat despre reducerea de către România a TVA la alimente de la 24% la 9%, Lukarski nu a exclus ca şi Guvernul Bulgariei să ia o astfel de măsură.

"România a avut TVA de 24% o perioadă lungă de timp. Aşa cum am spus ieri în şedinţa de Guvern, în tot acest timp Bulgaria nu a impus cetăţenilor săi o TVA la fel de ridicată ca cea din România. În această privinţă putem spune că am avut o situaţie mai bună ca România. Având în vedere beneficiile pe care această măsură le aduce economiei româneşti, am putea face şi noi acest lucru", a afirmat oficialul bulgar.

Lukarski a spus că Ministerul Economiei a analizat majorarea pragului pentru raportarea TVA de la 50.000 de leva (25.000 euro) la 200.000 de leva (100.000 euro), pentru a încuraja plăţile de către companiile mici şi mijlocii, în condiţiile în care limita la nivelul UE este de 100.000 de euro., relatează Novinite.

Ministrul a explicat că principalele probleme în combaterea economiei subterane sunt schemele de eludare a taxelor şi a altor obligaţii financiare, de către firmele mici şi mijlocii.

Lukarski a mai arătat că problema neîncrederii investitorilor în economia Bulgariei nu a fost rezolvată, oficialul notând că aceştia se plîng de corupţie şi incapacitatea autorităţilor de a reforma sistemul de justiţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BULGARIA,
TVA,
/actualitate/bulgaria-ar-putea-reduce-tva-la-alimente-dupa-exemplul-romaniei-14401955
14401955
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.