Microsoft Summit 2015: Impactul cloudului în business. Exemplul Flanco

Autor: Mihai Cojocaru Postat la 30 octombrie 2015 77 afişări

Schimbarea generată în business de utilizarea soluţiilor de tip cloud va fi una dintre temele cheie din cadrul Microsoft Summit 2015, unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie şi business de pe piaţa locală, care are loc la Palatul Parlamentului din Bucureşti în 4-5 noiembrie 2015.

Compania Microsoft le  oferă clienţilor din România soluţii hibrid de utilizare a datelor în cloud, prin care aceştia îşi pot desfăşura activitatea la standarde înalte de eficienţă, continuu şi unitar.

Unul dintre cele mai cunoscute exemple locale de implementări ale soluţiilor de tip cloud este cel al retailerului electroIT Flanco, care a mizat pe aceste tehnologii pentru a face faţă creşterii explozive a traficului cu ocazia evenimentului de shopping Black Friday.

Înainte de Black Friday, un eveniment care are un rol crucial în atingerea obiectivelor de business anuale ale companiei, Flanco şi-a evaluat infrastructura de IT şi a tras concluzia că aceasta nu ar fi făcut faţă traficului din ziua cu Black Friday.

În condiţiile în care doar câteva companii de hosting puteau să ofere serverele cu spaţiu în plus necesar într-un timp atât de scurt, şi solicitau şi plăţi foarte mari în avans pentru resurse care puteau ajunge să nu fie folosite Flanco a apelat la compania de software Zitec. Furnizorul de soft i-a recomandat companiei Flanco să se “mute” în cloud pentru acest eveniment. În dimineaţa zilei în care a avut loc evenimentul de shopping Black Friday infrastructura s-a ajustat în funcţie de traficul din timpul evenimentului iar timpul în care site-ul nu a fost accesibil a fost aproape de zero.

Cristina Martinaş, director de vânzări online Flanco declară: “Toate estimările noastre pentru comenzi şi trafic au fost depăşite cu 50%. Cel mai mult am avut 17.000 de utilizatori simultani şi puteam gestiona 4.000 de comezi pe oră. În total, am avut 22.000 de comenzi în timpul evenimentului.”

Flanco a fost singurul retailer online care a folosit cloud-ul ca hosting pentru site în timpul evenimentului, iar veniturile totale de 2,5 milioane de euro au fost cu 30% peste aşteptări.

Microsoft Summit îşi propune să le aducă participanţilor date depre teme precum: caracteristicile procesului de digitalizare a companiilor din mediul de business românesc; care sunt principalele servicii şi produse de digitalizare, prin care companiile din România îşi pot creşte profitabilitatea şi maximiza rezultatele

Participanţii vor avea ocazia să interacţioneze cu noile tehnologii Microsoft, care vor fi prezente la locurile special amenajate pentru demo-uri. De asemenea, participanţii vor putea testa diferite echipamente cu tehnologii Microsoft. În cadrul evenimentului sunt organizate şi 11 sesiuni dedicate participanţilor din mediul de business.

Alte 17 sesiuni despre tehnologie sunt dedicate participanţilor care dezvoltă aplicaţii software. Pentru specialiştii în IT sunt organizate un număr de 23 de sesiuni.

În perioada 4-5 noiembrie 2015, compania Microsoft organizează a treia ediţie a  Microsoft Summit, unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie şi business de pe piaţa locală, în cadrul căruia peste 40 de experţi de talie internaţională vor analiza cele mai importante tendinţe şi soluţii digitale cu impact în creşterea productivităţii organizaţiilor din România.

Dezvoltatorii şi specialiştii IT ce urmăresc dezvoltarea competenţelor pe soluţii de mobilitate şi cloud, precum şi managerii şi antreprenorii aflaţi în căutarea de noi oportunităţi de utilizare a tehnologiilor digitale în business pot obţine detalii despre evenimentul Microsoft şi se pot înregistra pe www.mssummit.ro.

La Microsoft Summit 2015 vor fi prezenţi speakeri de top, precum: Kostas Loukas - General Manager, Microsoft România; Don Grantham - President Microsoft Central and Eastern Europe; Violeta Luca - Marketing & Operations Director, Microsoft Romania; Jean-Francois Fallacher - CEO, Orange Romania; Nicolas Arpagian - Strategy & Public Affairs Director, Orange Cyberdefense; Vlad Biristeica - Systems Engineer, Cisco; Andrei Ignat - Technical Director, EA Romania şi alţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Microsoft Summit 2015,
Flanco,
cloud
/actualitate/microsoft-summit-2015-impactul-cloudului-in-business-exemplul-flanco-14867791
14867791
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.