Cazul fetiţei care a fost declarată moartă acum 21 de ani şi al cărei sicriu este gol: Copilul s-a aflat pe o listă pentru adopţii. Ancheta continuă

Autor: Departamentul Corespondenti Postat la 29 octombrie 2015 202 afişări

Fetiţa din Pesceana (Vâlcea) declarată moartă în urmă cu 21 de ani şi al cărei sicriu a fost găsit gol, săptămâna trecută, a fost pe o listă cu copii adoptabili, însă din cauza diagnosticului adopţia nu s-a finalizat, le-a declarat mama copilei autorităţilor judiciare care anchetează cazul.

Autorităţile judiciare din Vâlcea fac verificări în privinţa situaţiei legate de Flori Dumitraşcu, fetiţa din localitatea Pesceana declarată moartă în 1994, al cărei sicriu a fost găsit gol săptămâna trecută, când a fost dezgropat de rudele acesteia.

Mama fetiţei a fost audiată de anchetatori, fiind întrebată despre moartea copilei.

Potrivit unor surse judiciare, femeia, care are alţi trei copii şi care acum locuieşte în judeţul Timiş, le-a declarat anchetatorilor că în 1994, când avea cinci ani, fetiţa cântărea aproximativ opt-nouă kilograme, având greutatea normală pentru un copil de un an, astfel că a mers cu ea la un spital din Bucureşti.

La câteva zile de la internare, părinţii fetiţei au fost anunţaţi că fiica lor a fost diagnosticată cu SIDA şi a murit. De la spitalul din Capitală părinţii au primit, pe lângă certificatul de deces al fetiţei, şi un sicriu sigilat, reprezentanţii unităţii medicale spunându-le să nu deschidă coşciugul întrucât boala de care a murit fata i-ar putea pune în pericol.

După moartea copilei, mama lui Flori a părăsit localitatea, acuzând că este agresată de soţ.

Sursele judiciare citate susţin că Flori Dumitraşcu, alături de alţi copii proveniţi din familii sărace din Pesceana, s-a aflat la un moment dat pe o listă cu copii adoptabili, copii de care erau interesate familii din străinătate.

Conform surselor citate, mama copilei le-ar fi confirmat anchetatorilor faptul că s-au purtat discuţii în privinţa adopţiei, dar că adopţia propriu-zisă nu s-a întâmplat din cauză că fetiţa a fost diagnosticată cu SIDA.

De asemenea, femeia le-a spus anchetatorilor că acum, după dezgroparea sicriului găsit gol, ea nu mai crede că fiica sa a murit.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Vâlcea continuă verificările privind acest caz.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Alina Teodorescu, a declarat că Poliţia a fost sesizată, luni, cu privire la situaţia de la Pesceana, de către rudele lui Flori Dumitraşcu.

Sesizarea a fost făcută la o zi după ce în locul din care a fost dezgropat sicriul a fost înhumat Ion Dumitraşcu, tatăl fetiţei, iar faptul că autorităţile au fost sesizate după înmormântare, şi nu imediat ce a fost scos sicriul fetiţei, îngreunează ancheta, spun surse judiciare.

Conform Stirileprotv.ro, doi asistenţi medicali, soţ şi soţie, în prezent pensionari, sunt bănuiţi de localnici că au intermediat adopţii cu familii de străini, un bărbat povestind că în 1991 cei doi i-au convins pe el şi pe soţia sa că băieţelul lor ar avea o pungă de lichid la creier. Cei doi i-ar fi sfătuit pe părinţi, într-un final, să dea copilul unui cuplu de canadieni, care avea posibilitatea să îi asigure o bună îngrijire în ultimele zile de viaţă.

Potrivit sursei citate, în urmă cu doi ani, băiatul, care este sănătos şi care acum este cetăţean canadian, a venit în sat să îşi cunoască familia naturală,.

Foştii asistenţi medicali neagă implicarea în acest caz, însă spun că, la începutul anilor '90, mai mulţi străini care voiau să adopte copii din România cereau informaţii de la dispensar, unde erau înregistraţi toţi sătenii.

În privinţa lui Flori Dumitraşcu, asistenţii sunt siguri că a fost bolnavă de SIDA şi a murit, iar trupul a fost incinerat, însă sătenii nu cred această variantă.

În 16 octombrie 2015, tatăl fetiţei, Ion Dumitraşcu, a murit, iar pentru a-l îngropa, rudele au decis să dezgroape sicriul fiicei sale şi să îl îngroape în locul acesteia în cimitirul din Pesceana, urmând ca osemintele copilei să fie reîngropate, conform tradiţiei, în locul de veci al familiei. În momentul în care au deschis sicriul, rudele lui Ion Dumitraşcu au constatat că în sicriu nu există nicio rămăşiţă pământească a copilei, unchiul şi mătuşa fetei povestind că în interiorul coşciugului au descoperit cârpe, lenjerie intimă de damă, o pânză şi o pereche de papuci.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FATĂ,
SICRIU,
ANCHETĂ
/actualitate/cazul-fetitei-care-a-fost-declarata-moarta-acum-21-de-ani-si-al-carei-sicriu-este-gol-copilul-s-a-aflat-pe-o-lista-pentru-adoptii-ancheta-continua-14867445
14867445
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.