Din categoria “numai la americani”: 10 oameni au fost împuşcaţi de câini în ultimii 11 ani

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 29 octombrie 2015 357 afişări

Din categoria “numai la americani”: 10 oameni au fost împuşcaţi de câini în ultimii 11 ani

Week-end-ul trecut, un câine Labrador pe nume "Trigger" ("Trăgaci") a împuşcat în picior o femeie din statul american Indiana. Incidentul s-a produs în timpul unei partide de vânătoare, când femeie a uitat puşca cu siguranţa netrasă pe pământ, iar câinele a călcat pe ea, declanşând trăgaciul.

Potrivit celor de Washington Post, femeia se alătură unei liste de alte nouă persoane care au fost împuşcate de câini, acestea fiind doar cazurile cunoscute. Cazuri de acest gen au fost raportate şi în alte părţi ale lumii, dar cu o frecvenţă mult mai redusă. Spre exemplu, mâna unui vânător francez a fost amputată în urma unui incident similar.

Una din explicaţii este numărul foarte mare de arme deţinute de americani - aproape din jumătate de numărul de arme deţinute privat în lume se află în Statele Unite.

Interesant de precizat este că 4 din aceste 10 incidente au avut loc în Florida; cel mai dezbătut în presa de peste ocean a fost cel din 2004, când un bărbat a fost împuşcat de un pui de câine pe care voia chiar el să îl omoare pentru că nu avea unde să îl ţină.

Pisicile par a fi ceva mai liniştite: cei de la Washington Post au găsit un singur caz în care o pisică şi-a împuşcat proprietarul, în anul 2005.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/din-categoria-numai-la-americani-10-oameni-au-fost-impuscati-de-caini-in-ultimii-11-ani-14865727
14865727
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.