Metrorex a semnat cu turcii de la Alsim un contract de 1,2 mld. de lei pentru şase staţii ce fac legătura cu aeroportul Otopeni

Autor: Mirabela Tiron Postat la 09 martie 2022 169 afişări

Metrorex a semnat cu turcii de la Alsim un contract de 1,2 mld. de lei pentru şase staţii ce fac legătura cu  aeroportul Otopeni

Metrorex a semnat un contract de 1,2 miliarde de lei cu asocierea formată din companiile  Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.S. - MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S pentru execuţia lucrărilor pentru lotul 1, secţiunea 1 Mai- Tokyo, din Magistrala 6, ce face legătura cu aeroportul Henri Coandă (Otopeni)m potrivit oficialilor companiei. Secţiunea cuprinsă între staţiile 1 Mai (existent)-Tokyo(inclusiv) are un traseu de 6,6 km şi cuprinde 6 staţii cu următoarele denumiri: 1 Mai (existentă), Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo.

Contractul ce are ca obiect proiectarea şi execuţia lucrărilor structură de rezistenţă pentru lotul 1 din Magistrala 6 (1 Mai-Otopeni), legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional  Henri Coandă. Contractul a fost atribuit prin procedură de licitatie restrânsă, în SEAP, pe baza criteriului de atribuire „Cel mai bun raport calitate – preţ”.

Valoarea contractului este de 1,2 miliarde de lei, fără TVA şi este finanţat din fonduri europene nerambursabile şi buget de stat. Termenul de execuţie lucrări este de 48 de luni. Obiectul proiectului “Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă” este realizarea unei linii de transport public între Aeroportul Internaţional Henri Coandă (Otopeni) şi Bucureşti, contribuind astfel la dezvoltarea economiei regionale şi îmbunătăţirea mediului urban prin reducerea blocajelor de trafic, a accidentelor rutiere şi a poluării aerului, potrivit oficialilor Metorex.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.