Metodă inedită de obţinere a permisului în Braşov

Autor: Cosmin Pirv Postat la 16 iunie 2022 132 afişări

Un candidat fals le şoptea celorlalţi răspunsurile corecte în timpul examenului teoretic pentru obţinerea permisului de conducere. Se întâmpla în Braşov, unde poliţiştii au reţinut şase persoane implicate.

Metodă inedită de obţinere a permisului în Braşov

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie, poliţiştii au făcut miercuri şase percheziţii domiciliare la imobilele unor persoane fizice şi societăţi, 5 în judeţul Braşov şi una în judeţul Galaţi. În urma acestora, 14 persoane au fost duse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Din materialul de urmărire penală, au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că, în perioada 2013 – 2020, persoane fără calitate specială, cu sprijinul mai multor şcoli de şoferi, dar şi cu sprijinul unei persoane fără calitate specială, contra unor sume de bani, îşi stabileau reşedinţa pe o perioadă de un an în judeţul Braşov, cu scopul de a parcurge cursurile unor şcoli de şoferi pentru ca ulterior acestui să poată participa la proba scrisă pentru a obţine permisul de conducere în mod fraudulos.

Mai exact, în ziua derulării probei teoretice era prezent un candidat fals, înscris legal, care în timpul examenului le comunica celorlalţi candidaţi răspunsurile corecte.

Sumele de bani oferite de cei care doreau să obţină în mod fraudulos permisul de conducere erau cuprinse între 2500 - 5000 de euro pentru fiecare permis obţinut.

Cercetările în acest caz continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, fals intelectual, cumparare de influenţă şi trafic de influenţă, în legătură cu obţinerea permiselor de conducere auto.

Şase suspecţi au fost reţinut pentru 24 de ore.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
permise,
fals,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.