METEO. Prognoza vremii până la finele săptămânii viitoare

Postat la 12 octombrie 2014 113 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la 19 octombrie.

METEO. Prognoza vremii până la finele săptămânii viitoare

BANAT

Maximele diurne vor fi, în medie, de 21-24 de grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă. O uşoară răcorire se estimează pentru sfârşitul intervalului, temperaturile diurne devenind apropiate de normalul datei. Minimele nocturne nu vor avea variaţii semnificative pe parcursul perioadei de referinţă, fiind în general în jurul celor obişnuite în această perioadă din an, în medie 9-11 grade, posibil mai ridicate până la 14 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi foarte redusă, doar în jurul datei de 14 octombrie fiind posibile ploi slabe.

CRISANA

În aproape tot intervalul de prognoză, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori peste cele obişnuite în luna octombrie, cu temperaturi de 23-25 de grade, caracterizând o vreme caldă. Minimele nocturne vor oscila de 9 la 12 grade, valori ceva mai mici fiind de aşteptat spre sfârşitul intervalului de referinţă. Va ploua pe spaţii restrânse, posibil în jurul datei de 14 octombrie, iar în rest probabilitatea de ploaie va fi foarte redusă.

TRANSILVANIA

Până în jurul datei de 16 octombrie, procesul de încălzire treptată va determina înregistrarea unor valori diurne mult mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei, de la 20 la 23 de grade, cu o uşoară răcorire la sfârşitul intervalului. Minimele nocturne vor fi în general apropiate sau chiar peste cele caracteristice perioadei din an, media regională fiind estimată la valori între 6 şi 9 grade. Probabilitatea de ploaie va fi destul de redusă, exceptând zilele de 14-15 octombrie când sunt de aşteptat ploi slabe.

MARAMURES

Până pe data de 15 octombrie vremea se va încălzi treptat de la o zi la alta, devenind mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioada din an, cu medii ale temperaturilor maxime de 21 la 25 de grade şi ale minimelor nocturne de 8-10 grade. Mai răcoare va fi, posibil, în ultimele zile, când valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice specifice. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată până la 14 octombrie, în restul intervalului de referinţă urmând să predomine o vreme frumoasă.

MOLDOVA

Valorile termice vor creşte treptat, vremea devenind mai caldă decât în mod obişnuit în luna octombrie, cu 18-22 de grade, în medie. Doar pentru ultimele zile ale perioadei de referinţă se estimează o răcorire a vremii, ce va aduce regimul termic la cote în jurul celor climatologic specifice. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori în general apropiate de mediile multianuale ale perioadei, mai ridicate până la 15 octombrie. Media la nivel regional a temperaturilor minime va fi de 7-10 grade. Ploi slabe vor mai fi posibile în zilele de 14 şi 17 octombrie. Pentru restul intervalului, probabilitatea de ploaie va fi foarte redusă.

DOBROGEA

Vremea va fi răcoroasă în ultimele zile, când temperaturile maxime vor fi de 15-17 grade, în medie. Pentru restul perioadei sunt de aşteptat valori mai ridicate decât cele climatologic specifice, cu 20-23 de grade medie regională. Temperaturile minime vor fi în general apropiate de normele climatologice ale lunii octombrie, cu medii de la 9 la 12 grade. Probabilitatea de ploi va fi foarte redusă, acestea putând apărea izolat în data de 14 octombrie.

MUNTENIA

Temperaturile vor creşte până la o medie regională de 21-24 de grade, caracterizând o vreme caldă. În privinţa regimului termic nocturn, valorile vor fi în general uşor mai ridicate decât cele specifice perioadei din an, cu o medie de la 8 la 10 grade. Spre sfârşitul intervalului de referinţă se estimează o răcorire a vremii, iar temperaturile vor deveni normale pentru a doua decadă de octombrie. Probabilitatea de ploi va fi foarte redusă, acestea putând apărea pe spaţii restrânse în ziua de 14 octombrie.

OLTENIA

Temperaturile vor creste de la o zi la alta, până la o medie regională de 21-24 de grade, caracterizând o vreme caldă. În privinţa regimului termic nocturn, valorile vor fi în general uşor mai ridicate decât cele specifice perioadei din an, cu o medie de la 9 la 11 grade. Spre sfârşitul intervalului de referinţă se estimează o răcorire a vremii, iar temperaturile vor deveni normale pentru a doua decadă de octombrie. Probabilitatea de ploi va fi foarte redusă, acestea putând apărea pe spaţii restrânse în zilele de 14 şi 16 octombrie.

LA MUNTE

Temperaturile vor creşte de la o zi la alta, până la o medie de la 14 la 16 grade, caracterizând o vreme mai caldă decât în mod obişnuit. În privinţa regimului termic nocturn se remarcă aceeasi tendinţa de crestere uşoară şi treptată a temperaturilor către mijlocul lunii, spre valori de la 6 la 9 grade. O răcorire a vremii este estimată pentru sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de precipitaţii este redusă, exceptând data de 14 octombrie când acestea se pot semnala local.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-prognoza-vremii-pana-la-finele-saptamanii-viitoare-13378243
13378243
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.