METEO. Cum va fi vremea în săptămâna care vine

Postat la 09 martie 2013 31 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a difuzat prognoza meteo pentru toate regiunile ţării în următoarea săptămână, până la 17 martie, folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

BANAT

În intervalul 11 - 14 martie temperaturile diurne vor marca o scădere accentuată, până la valori medii de 4-6 grade Celsius, dar vor creşte uşor începând din 15 martie. Temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între 4 şi 6 grade Celsius până la 12 martie, iar în rest vor fi apropiate de 0 grade, sau chiar uşor negative. Temporar va ploua slab, iar în zilele de 10 şi 11 martie, ploile pot fi moderat cantitativ.

CRIŞANA

În intervalul 11 - 14 martie temperaturile diurne vor marca o scădere accentuată, până la valori medii de 3-5 grade Celsius, dar vor creşte uşor începând din 15 martie. Temperaturile minime se vor situa în medie în jurul valorii de 4 grade Celsius până la 12 martie, iar în rest vor fi apropiate de 0 grade sau chiar negative, până la - 4 grade Celsius în nopţile de 13 şi 14 martie. Temporar va ploua slab, posibil moderat cantitativ în 10 şi 11 martie, iar în 12 şi 13 martie vor fi condiţii de lapoviţă.

TRANSILVANIA

În intervalul 11 - 14 martie maximele termice vor marca o scădere accentuată, până la valori medii de 2-4 grade Celsius, dar vor creşte uşor începând din 15 martie. Temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între 0 şi 2 grade Celsius până la 12 martie, iar în rest vor fi negative, până la valori medii de - 6 grade Celsius în nopţile de 13, 14 şi 15 martie. Începând din 9 martie până la sfârşitul intervalului temporar vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, sub formă de ploaie, dar şi mixte în 12 şi 13 martie.

MARAMUREŞ

În intervalul 11 - 14 martie, temperaturile diurne vor marca o scădere accentuată, până la valori medii de 3-4 grade Celsius, dar vor creşte uşor începând din 15 martie. Temperaturile minime se vor situa în medie între 2 şi 4 grade Celsius până la 12 martie, iar în rest vor fi negative, până la valori medii de - 6 grade Celsius în nopţile de 13 şi 14 martie. Temporar vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, sub formă de ploaie, dar şi mixte în 12 şi 13 martie.

MOLDOVA

În intervalul 11 - 14 martie, temperaturile diurne vor marca o scădere accentuată, până la valori medii de 2-4 grade Celsius, dar vor creşte uşor începând din 15 martie. Temperaturile minime se vor situa în medie în jurul valorii de 2 grade Celsius până la 12 martie, iar în rest vor fi negative, până la valori medii de - 6 grade Celsius în nopţile de 5, 13 şi 14 martie. Începând din 9 martie până la sfârşitul intervalului temporar vor fi precipitaţii slabe cantitativ, sub formă de ploaie, dar şi mixte în 13 şi 14 martie.

DOBROGEA

De la maxime termice în jurul valorii de 12 grade Celsius, în intervalul 12 - 14 martie temperaturile diurne vor marca o scădere accentuată, până la valori medii de 5-6 grade Celsius, dar vor creşte uşor începând din 15 martie. Temperaturile minime se vor situa în medie în jurul valorii de 6 grade Celsius până la 12 martie, iar în rest vor fi apropiate de 0 grade. Începând din 9 martie până la sfârşitul intervalului temporar vor fi precipitaţii slabe cantitativ, sub formă de ploaie.

MUNTENIA

Vremea va deveni caldă în zilele de 9 şi 10 martie, când maximele termice se vor situa în medie în jurul valorii de 16 grade Celsius. În intervalul 12 - 14 martie temperaturile diurne vor marca o scădere accentuată, până la valori medii de 4-6 grade Celsius, dar vor creşte uşor începând din 15 martie. Temperaturile minime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 4 grade Celsius până la 12 martie, iar în rest vor fi uşor negative. Temporar va ploua slab, posibil moderat cantitativ în 11 martie, iar în data de 13 martie vor fi condiţii de lapoviţă.

OLTENIA

Vremea va deveni caldă în special în zilele de 9 şi 10 martie, când maximele termice se vor situa în medie în jurul valorii de 16 grade Celsius. În intervalul 12 - 14 martie temperaturile diurne vor marca o scădere accentuată, până la valori medii de 5-6 grade Celsius, dar vor creşte uşor începând din 15 martie. Temperaturile minime vor fi în medie în jurul a 4 grade Celsius până la 12 martie, iar în rest vor fi apropiate de 0 grade Celsius, sau uşor negative în nopţile de 14 şi 15 martie. Temporar va ploua slab, posibil moderat cantitativ în 10 şi 11 martie, iar în data de 13 martie vor fi condiţii de lapoviţă.

LA MUNTE

De la maxime termice în jurul valorii de 6 grade Celsius, în intervalul 12 - 14 martie temperaturile diurne vor marca o scădere accentuată, până la valori medii în jur de -2 grade Celsius, dar vor creşte uşor începând din 15 martie. Temperaturile minime vor fi apropiate în medie de 0 grade Celsius la începutul săptămânii, iar în rest vor fi negative, până la medii de -8 grade Celsius în nopţile de 13, 14 şi 15 martie. Vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, sub formă de la începutul săptămânii şi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare între 12 şi 16 martie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
meteo,
vremea,
prognoza,
primavara,
ploi,
frig,
soare,
cald,
munte
/actualitate/meteo-cum-va-fi-vremea-in-saptamana-care-vine-10656863
10656863
comments powered by Disqus

ALEPH STORY: Cine sunt cei mai mari proprietari de terenuri Agricole din România

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.