METEO. Cum va fi vremea de Moş Nicolae

Postat la 01 decembrie 2012 25 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pe parcursul următoarei săptămâni, pînă la 9 decembrie.

BANAT

Temperaturile vor scădea uşor şi treptat, ajungând în medie până în jur de 4 grade, în intervalul 5 - 9 decembrie. Temperaturile minime se vor menţine pozitive până în jurul datei de 4 decembrie, după care vor scădea la valori medii, uşor sub pragul de 0 grade. Vor fi ploi în general slabe cantitativ, cu menţiunea că în perioada 5 - 9 decembrie vor fi posibile şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

CRIŞANA

Vremea va intra într-un proces de răcire treptată. Temperaturile diurne vor scădea, în medie, până la 2...4 grade, în intervalul 5 - 9 decembrie. Minimele termice vor fi pozitive până în jurul datei de 4 decembrie, după care vor scădea şi sub pragul de îngheţ. Va ploua în general slab cantitativ, dar în perioada 5 - 9 decembrie vor fi posibile şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

TRANSILVANIA

Vremea se va răci treptat, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge în ultimele zile ale intervalului, în medie, la valori în jur de 2 grade. Temperaturile minime vor fi negative până la valori în jur de -4 grade spre sfârşitul intervalului, exceptând ultimele zile ale lunii noiembrie când vor fi uşor pozitive. Va ploua slab, iar în intervalul 4 - 9 decembrie vor fi posibile precipitaţii mixte.

MARAMUREŞ

Vremea se va răci treptat, astfel că în intervalul 6 - 9 decembrie valorile medii se vor situa în jur de 2 grade. Temperaturile minime se vor menţine uşor pozitive până în data de 4 decembrie, după care vor scădea la valori medii de - 3 grade. Vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ, sub formă de ploaie, dar şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare în intervalul 4 - 9 decembrie.

MOLDOVA

Începând cu 1 decembrie, temperaturile maxime vor scădea treptat până la valori în medie de 2 grade, în intervalul 6 - 9 decembrie. Temperaturile nocturne vor fi apropiate de 0 grade, urmând ca după data de 6 decembrie sa scadă, în medie, până la -2 grade. Din 2 decembrie se aşteaptă precipitaţii slabe, posibil şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare în perioada 6 - 9 decembrie.

DOBROGEA

Din 1 decembrie vremea se va răci uşor şi treptat, astfel că maximele termice se vor situa în jur de 6 grade, în intervalul 6 - 9 decembrie. Temperaturile minime se vor menţine pozitive pe tot parcursul intervalului, cu o medie de 2-4 grade, mai ridicate până la 6-8 grade până la 4 decembrie. Va ploua temporar în intervalul 2 - 9 decembrie.

MUNTENIA

Temperaturile diurne vor scădea treptat, ajungând la valori medii în jur de 6 grade, în perioada 6 - 9 decembrie. Temperaturile minime vor fi pozitive în special până la 4 decembrie, când se vor situa în medie între 4 şi 7 grade, după care vor scădea uşor sub 0 grade. Din 2 decembrie va ploua temporar. Şansele de lapoviţă vor fi extrem de reduse în ultimele zile ale intervalului.

OLTENIA

Temperaturile maxime vor scădea uşor şi treptat, până la valori medii de 4 grade, în perioada 6 - 9 decembrie. Temperaturile nocturne vor fi pozitive în special până la 4 decembrie, când se vor situa în medie între 3 şi 6 grade, după care vor scădea uşor sub 0 grade. Temporar va ploua în general slab cantitativ. Şansele de lapoviţă vor fi extrem de reduse în ultimele zile ale intervalului.

LA MUNTE

Începând cu data de 1 decembrie vremea se va răci, astfel că temperaturile maxime vor coborî până în jur de - 2 grade în perioada de 5 - 9 decembrie. Temperaturile minime vor fi preponderent negative, dar începând din 4 decembrie se vor situa între -8 şi -6 grade. Vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ, la început sub formă de ploaie, apoi îndeosebi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-cum-va-fi-vremea-de-mos-nicolae-10361404
10361404
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.