Metamorfoza Genpact

Postat la 08 august 2006 1 afişăre

Daca in Romania Genpact a angajat, in 11 luni, 270 de oameni - unul in fiecare zi lucratoare - la nivel international ritmul de angajari e de 1.000 de oameni noi pe luna.

 

PLANURI PENTRU ROMANIA: In cel de-al doilea centru care va fi deschis ar urma sa lucreze pana in 500 de angajati, dar o decizie finala va fi luata doar la sfarsitul acestei veri. Pe lista oraselor vizate figureaza orase ca Brasovul, Clujul, Iasul si Sibiul.

 

INVESTITIA: In urmatorii 2-3 ani Genpact spune ca va investi in Romania - care ar urma sa devina cel mai mare centru european al companiei - 20 mil. $. Celalalt sediu european, cel din Ungaria, a fost deschis in 2002, numara acum 700 de angajati, dar reprezentantii companiei spun ca ritmul de crestere din Budapesta este mai mic decat cel din Romania.

 

TARGET: Miza Genpact ramane diversificarea clientilor, General Electric (GE), compania din care a luat nastere, aducand si acum, la nivel global, peste 75% din activitatea din centrele functionale in sapte tari (India, China, Mexic, Statele Unite, Filipine, Ungaria si Romania).

CATEVA CIFRE: Numarul angajatilor Genpact este de circa 30.000, iar veniturile au atins un miliard de dolari anul trecut si o marja de profit de 12,25%. In 2004, General Electric a vandut cate 30% din actiuni fondurilor de investitii General Atlantic Partners si Oak Hill Capital Partners intr-o tranzactie care a evaluat compania la 800 de milioane de dolari, pastrand insa 40% din actiuni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Metamorfoza Genpact
/actualitate/metamorfoza-genpact-1006599
1006599
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.