Messi mai mare decât Maradona, spune selecţionerul Argentinei, Scaloni

Autor: Rafael Hekman Postat la 17 ianuarie 2023 61 afişări

Lionel Messi l-a depăşit pe Diego Maradona ca fiind cel mai bun jucător din toate timpurile, a declarat selecţionerul Argentinei, Lionel Scaloni, câştigător al Cupei Mondiale.

Messi mai mare decât Maradona, spune selecţionerul Argentinei, Scaloni

"Dacă trebuie să aleg unul, îl aleg pe Leo, am ceva special cu el. Este cel mai bun din toate timpurile, deşi şi Maradona a fost de asemenea grozav", a declarat Scaloni, marţi, la postul de radio spaniol Cope.

Fanii argentinieni l-au preferat mult timp pe Maradona în detrimentul lui Messi, dar atitudinile par să se schimbe după ce atacantul de la Paris St Germain şi-a condus echipa la câştigarea Cupei Mondiale, luna trecută, pentru prima dată de când Maradona a câştigat-o cu Argentina în 1986.

Scaloni a dezvăluit, de asemenea, că a acordat prioritate discuţiilor cu Messi atunci când a fost numit selecţioner al Argentinei în 2018, atunci când atacantul luase o pauză de la activitatea internaţională, după Cupa Mondială dezastruoasă din Rusia.

"Primul lucru pe care l-am făcut a fost să avem un apel video cu Messi. El a spus că este onorat şi primul lucru pe care i l-am spus a fost 'Vino înapoi'. Te vom aştepta'. Asta am făcut şi opt luni mai târziu a venit şi a găsit un grup incredibil", a adăugat Scaloni.

"Să-l antrenezi pe Messi nu este dificil. Nu îl poţi corecta la nivel tehnic, dar uneori îl poţi instrui să preseze sau să atace într-un anumit mod. Când simte mirosul de sânge, el este numărul unu".

Scaloni i-a luat, de asemenea, apărarea portarului său Emiliano Martinez, după ce acesta a fost criticat pentru felul în care a sărbătorit după triumful Argentinei, mai ales pentru gestul interpretat ca obscen, făcut atunci când a ridicat premiul Mănuşa de Aur şi a purtat o păpuşă de jucărie cu chipul lui Kylian Mbappe în timpul paradei cu autobuzul descoperit.

"Sunt atitudini de care nu va fi mulţumit, dar este un tip spectaculos. Este ca un copil. Este un tip incredibil, personalitatea lui a dat atât de mult grupului", a adăugat Scaloni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
messi,
scaloni,
maradona

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.