Merkel vede o accelerare a recuperării celei mai mari economii europene odată cu îmblânzirea virusului

Autor: Catalina Apostoiu Postat la 18 noiembrie 2020 24 afişări

Merkel vede o accelerare a recuperării celei mai mari economii europene odată cu îmblânzirea virusului

Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat încrezătoare că redresarea celei mai mari economii europene va accelera odată ce pandemia de coronavirus va fi readusă sub control, scrie Bloomberg. Economia germană şi-a revenit puternic după prăbuşirea activităţii în primăvară, însă noile restricţii introduse în urma noului val de infectări vor duce probabil la o stagnare în cel mai bun caz în ultimul trimestru. Iar aceasta în pofida susţinerii financiare destinate celor mai puternic afectate sectoare.

Sectorul vital al exporturilor suferă de asemenea de pe urma accelerării cazurilor de îmbolnăvire. Sectorul construcţiilor este la rândul său puternic afectat, anticipând o scădere a vânzărilor nominale pentru prima dată în mai mult de un deceniu anul viitor, în condiţiile în care companiile locale îşi restrâng activitatea de construcţii din cauza pandemiei, relatează Reuters. Piaţa muncii resimte în acelaşi timp şocul pandemiei, forţa de muncă fiind în scădere. Potrivit institutului Ifo, cei singuri cu salarii scăzute nu sunt suficient stimulaţi financiar pentru a lucra full time. Dacă ar avea un venit suplimentar de 10 euro pe oră brut, aceştia ar vedea doar 2,50, până la 3,90 de euro din această sumă în venitul net, relevă un studiu realizat de cercetătorii Ifo.

„Combinaţia fatală de taxe, contribuţii sociale şi rata ridicată de retragere a beneficiilor este de vină“, arată Andreas Peichl, cercetător Ifo. „Această eroare din sistem trebuie corectată. Forţa de muncă este în scădere“.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
accelerare,
angela merkel,
crestere,
economii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.