Meg Whitman, fosta şefă a eBay, înscăunată în locul directorului general al HP

Postat la 23 septembrie 2011 11 afişări

Hewlett-Packard a numit-o pe Meg Whitman, fost director general al eBay, ca preşedinte şi director general executiv, înlocuindu-l pe Leo Apotheker la mai puţin de un an de la numire, pentru a încerca să recâştige încrederea investitorilor.

Leo Apotheker, adus anul trecut din Germania, a fost criticat dur de investitori şi este al treilea director general consecutiv concediat de HP. Decizia a fost luată însă fără derularea unei proceduri de căutare a unui director general, ceea ce a atras critici din partea acţionarilor.

Whitman a transformat eBay dintr-o firmă cu câteva zeci de angajaţi în 1998 într-unul dintre cei mai mari retaileri online la nivel mondial. Totuşi, ultimii ani de mandat la eBay au fost marcaţi de frânarea creşterii companiei, dar şi de o serie de achiziţii neinspirate, inclusiv cea a serviciului de telefonie pe internet Skype.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meg-whitman-fosta-sefa-a-ebay-inscaunata-in-locul-directorului-general-al-hp-8791100
8791100
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.