MedLife raportează 320.000 de abonaţi la nivel naţional, însemnând 45% din piaţa locală

Autor: Razvan Muresan Postat la 20 ianuarie 2015 60 afişări

MedLife cel mai mare operator medical privat din România, a înregistrat la nivelul anului 2014 un număr de 320.000 de abonaţi în creştere cu 16,5% faţă de 2013, informează compania.

MedLife raportează 320.000 de abonaţi la nivel naţional, însemnând 45% din piaţa locală

Totodată, potrivit datelor existente, compania a depăşit o cotă de piaţă de 45% la nivel naţional, fiind pentru prima dată când un operator medical privat înregistrează o pondere atât de mare pe piaţa de abonamente medicale de la lansarea acestora, 1996, când piaţa era dominată de doi operatori medicali. Pentru anul 2015, compania vizează un avans de 20%, dublu faţă de ritmul de creştere al pieţei de profil.

“Ne-am dezvoltat continuu pe această piaţă a abonamentelor preplătite şi în mai puţin de 10 ani de când am intrat pe această piaţă, am ajuns lider detaşat, având aproape jumătate din numărul total al abonaţilor la nivel naţional. Privind în perspectivă, vizăm  în continuare o creştere accelerată a portofoliului de abonaţi în special la nivel regional, unde piaţa este abia la început şi are un potenţial mare de creştere”, a spus Mihai Marcu, Preşedinte CA MedLife.

“Creşterea targetului pe segmentul corporare a fost ajutată şi ca urmare a deschiderilor din ultimul an, în care am inaugurat trei clinici de mari dimensiuni în Iaşi, Galaţi şi Constanţa, generând o mare presiune pe piaţa clienţilor corporate care au filiale şi sucursale la nivelul întregii ţări. Mai mult, credem că această presiune se va accentua şi mai mult în condiţiile în care, după achiziţia grupului Sama se va face simţită din ce în ce mai mult prezenţa, în premieră, a unui furnizor privat de servicii medicale cu amprentă naţională, care a atins şi cel mai mare număr de clinici proprii în România - 29 de unităţi”, a mai spus Mihai Marcu.

MedLife a anunţat la finalul anului trecut că ţinteşte pentru 2015 o cifră de afaceri de 100 mil euro, dar şi investiţii de peste 10 milioane euro în proiecte de tip green field şi achiziţii. Compania a dat déjà startul achiziţiilor la începutul acestei luni, odată cu preluarea pachetului majoritar de 55% din cadrul grupului de firme SAMA şi Ultratest. Odată cu finalizarea acestei tranzacţii, MedLife devine singurul operator medical din România cu amprentă naţională, fiind prezent în toate regiunile istorice ale ţării.

Ca parte a aceluiaşi plan de creştere accentuată, MedLife confirmă intenţia de a deschide noi unităţi importante atât în Bucureşti cât şi în ţară. Potrivit reprezentanţilor companiei, MedLife reuneşte deja un număr de 29 de clinici şi 18 laboratoare, iar până la finalul lunii martie a.c. va opera 8 unităţi spitaliceşi cu un număr cumulat de 580 de paturi, mai informează reprezentanţii companiei.

MedLife, cel mai mare operator de servicii medicale private din România, vrea să ajungă în 2015 la afaceri de peste 100 milioane euro, în creştere cu 25% faţă de nivelul estimat pentru 2014, şi vizează investiţii de peste 10 milioane euro, cu achiziţii de acţiuni la jucătorii din top 10, potrivit ZF.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medlife,
piata,
abonati,
national,
raportare
/actualitate/medlife-raporteaza-320-000-de-abonati-la-nivel-national-insemnand-45-din-piata-locala-13775978
13775978
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.