Medicul italian contaminat cu Ebola se află sub asistenţă respiratorie

Autor: Anna Primac Postat la 05 decembrie 2014 43 afişări

Starea de sănătate a medicului italian contaminat cu virusul Ebola în Sierra Leone s-a agravat joi după-amiază şi el a fost plasat sub asistenţă respiratorie, potrivit unui buletin medical citat de agenţia ANSA, relatează AFP.

Acest medic, care lucra pentru organizaţia neguvernamentală Emergency, este tratat la institutul Spallanzani din Roma, una din cele două instituţii din Italia echipate pentru a trata cazuri de Ebola.

Starea de sănătate a pacientului a început să se agraveze vinerea trecută. El a început să aibă probleme gastro-intestinale (vomă, diaree) şi febră puternică.

Primul italian contaminat cu virusul Ebola, medicul a fost repatriat în urmă cu nouă zile din Sierra Leone, la bordul unui avion militar medicalizat.

Acest medic, în vârstă de 50 de ani, lucra pentru Emergency într-un centru pentru bolnavi de Ebola din Lakka, împreună cu alţi 25 de italieni.

Potrivit unui bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), numărul persoanelor decedate de Ebola în Africa de Vest a ajuns la 6.070, din totalul de 17.145 de cazuri înregistrate.

Epidemia, cea mai gravă de la identificarea virusului Ebola în anul 1976, a izbucnit în Guineea în decembrie 2013. În Sierra Leone, până în prezent au murit cel puţin 1.583 de persoane din totalul de 7.312 de cazuri înregistrate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ITALIA,
EBOLA,
/actualitate/medicul-italian-contaminat-cu-ebola-se-afla-sub-asistenta-respiratorie-13702757
13702757
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.