MEDIAFAX TALKS ABOUT HEALTH REFORM - Cepoi: Casele de asigurări de sănătate vor fi transformate în societăţi mutuale de asigurări

Postat la 02 iulie 2012 10 afişări

Casele judeţene de asigurări de sănătate se reorganizează în case de asigurări de sănătate regionale, iar acestea se pot reorganiza ca membru fondator, în societăţi mutuale de asigurări de sănătate, până la sfârşitul anului 2014, a declarat ministrul Vasile Cepoi, la conferinţa Mediafax talks about Health Reform.

Ministrul Sănătăţii a precizat că principalele modificări din proiectul Legii sănătăţii vizează reorganizarea sistemului de asigurări, reorganizarea spitalelor, controlul serviciilor medicale, creşterea rolului Ministerului Sănătăţii în implementarea politicilor de sănătate şi controlul serviciilor, redefinirea medicinei primare şi modificări pentru corelarea legislaţiei naţionale cu legislaţia europeană. Ministrul a precizat că reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate are în vedere câteva obiective, printre care desfiinţarea monopolului CNAS, creşterea controlului asiguraţilor asupra fondului de asigurări obligatorii, introducerea competiţiei între asiguratori, stimularea asigurărilor facultative şi redefinirea pachetului de servicii în conformitate cu posibilităţile de plată.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sanatate,
asigurari,
case de asigurari,
cepoi
/actualitate/mediafax-talks-about-health-reform-cepoi-casele-de-asigurari-de-sanatate-vor-fi-transformate-in-societati-mutuale-de-asigurari-9804956
9804956
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.