Maşini electrice „zburătoare”, ochelari care traduc conversaţii în timp real, centuri încălzite sau senzori inteligenţi pentru vasul de toaletă care să monitorizeze sănătatea utilizatorilor, printre cele mai interesante produse inovatoare de la CES 2023

Autor: Alexandra Cepăreanu Postat la 10 ianuarie 2023 37 afişări

Maşini electrice „zburătoare”, ochelari care traduc conversaţii în timp real, ecrane care se pliază sau se îndoaie, televizoare fără fir, cărucioare inteligente care se plimbă singure şi care leagănă copiii, centuri încălzite, gadgeturi smart home – precum un dispozitiv care reduce consumul de energie al locuinţei - şi senzori inteligenţi ce pot fi ataşaţi la vasul de toaletă sunt printre cele mai interesante produse inovatoare prezentate în cadrul CES 2023, cel mai de impact eveniment tehnologic la nivel mondial. Evenimentul CES 2023 a adunat peste 100.000 de oameni şi peste 2.200 de companii care şi-au lansat noile soluţii şi tehnologii, a scris publicaţia CNET.com.

Astfel, una dintre cele mai inovative tehnologii care a fost prezentată în cadrul evenimentului CES 2023 a fost Aska A5, ce poate fi numită o „maşină cu aripi”. Practic, vehiculul electric poate transporta patru pasageri, iar aripile sale pliabile se extind pentru a se lansa şi a zbura pe o rază de puţin peste 400 km. Însă, chiar dacă Aska A5 a fost lansată oficial la CES 2023, Next Future Mobility – compania care a dezvoltat maşina „zburătoare” - intenţionează să lanseze vehiculul pe piaţă abia în 2026.

La CES 2023, gigantul Samsung a lansat tableta Flex Hybrid care se închide ca un notebook şi are un ecran care se ajustează între 10,5 şi 12,4 inchi (25 – 30 cm), iar compania LG Electronics a lansat în cadrul evenimentului un televizor OLED, fără fir. Astfel, LG M3 Series funcţionează wireless.

Tot în cadrul CES 2023, compania canadiană GlüxKind a lansat căruciorul autonom care continuă să meargă singur atunci când copilul nu mai este în căruţ. De asemenea, căruciorul autonom are încorporate tehnologii care ajută la adormirea copiilor şi chiar la legănarea acestora. Preţul pentru un cărucior inteligent ar putea porni de la 3.300 de dolari, arată sursa citată mai sus.

De asemenea, compania chineză de technologie TCL a lansat în cadrul CES 2023 ochelarii RayNeo X2 AR care pot traduce o conversaţie în timp real.

Un alt produs inovator lansat în cadrul evenimentului CES 2023 este centura încălzită, care are ca obiectiv să ajute la reducerea consumului de energie pentru încălzirea cabinei autovehiculului, scrie carssales.com.

„Furnizorul german de automobile ZF Group a lansat o nouă tehnologie a centurilor de siguranţă încălzite la Consumer Electronics Show (CES) 2023, din Las Vegas, care ar putea creşte autonomia unei maşini electrice cu până la 15% pe vreme rece”, arată sursa citată anterior.

Printre produsele inovatoare lansate în cadrul CES 2023 se mai regăsesc şi patinele/rolele electrice, dezvoltate de compania franceză Atmos Gear, care au o autonomie de puţin peste 19 km.

Pe de altă parte, în cadrul CES 2023, compania franceză de electronice Withings a prezentat U-Scan - senzori ce pot fi ataşaţi la vasul de toaletă pentru a analiza urina, având ca scop să urmărească şi să monitorizeze starea de sănătate a utilizatorului.

Un alt prototip interesant prezentat la CES 2023 este o bandă de gât – în stilul căştilor de studio - care poate îndruma utilizatorii în timp ce merg spre o destinaţie, dedicată persoanelor care suferă de o deficienţă cognitivă ce face dificilă urmărirea direcţiilor şi care au nevoie de însoţitor. Prototipul este dezvoltat de compania japoneză Loovic, care nu a făcut publică o dată pentru lansarea oficială a produsului.

Practic, în cadrul CES 2023 au fost prezentate o mulţime de produse inovatoare interesante, unele pe care le putem găsi în prezent pe piaţă – precum smartwatch-ul care poate măsura oboseala sau mixerul inteligent de bucătărie care poate spune când aluatul este gata -, însă, unele soluţii lansate în cadrul evenimentului tehnologic din acest an sunt invenţii futuriste care nu vor fi disponibile pentru publicul larg în următorii ani, a mai scris CNET.com.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ces,
produse,
timp,
masini electrice,
ochelari,
real

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.