Maşina care poate rezolva problema parcării din România FOTO SI VIDEO

Autor: Matei Postat la 17 august 2012 23 afişări

Şoferii ştiu că cea mai dificilă parte când vine vorba de condus în oraşe aglomerate este parcatul. Prea puţine, prea înguste sau deloc, locurile de parcare pot să îţi testeze rezistenţa psihologică în fiecare zi.

Maşina pliabilă este soluţia pe care au găsit-o cercetătorii de la grupul MIT Changing Places în colaborare cu o agenţie care lucrează la dezvoltarea yonei Ţării Bascilor din Spania.Hiriko Fold este maşina ideală pentru oraşele aglomerate: este ecologică şi încape în cele mai mici spaţii. Şi pentru acele spaţii care sunt foarte înguste, poate chiar să îşi micşoreze dimensiunea pentru a se strecura.

Vehiculul are două locuri, capacitatea rezervorului pentru distanţe de aproximativ 120 km şi roţi care permit un viraj complet transformând parcarea laterală într-o banalitate.Prototipuri pentru Hiriko Fold sunt testate deja în mai multe oraşe europene, iar vehiculul va fi pus la vânzare din 2013 pentru aproximativ 12, 000 de euro.

Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene, a numit maşina "o soluţie pentru criză":"Proiecte precum maşina electrică Hiroko joacă un rol important în rezolvarea crizei, combină noi oportunităţi de afaceri cu crearea de locuri de muncă şi inovaţie socială". Barroso a adăugat."Kiriko este un exemplu de cum poţi resuscita sectoarele industriale tradiţionale şi cum poţi se le aduci noi provocări, cum ar fi mobilitatea urbană".

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Maşina,
soferi,
parcare
/actualitate/masina-care-poate-rezolva-problema-parcarii-din-romania-foto-si-video-9954950
9954950
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.