MĂRTURIE de la atentatele din Franţa - Româncă stabilită lângă Stade de France: Am auzit o explozie, după ce s-a terminat meciul oamenii alergau pe stradă

Autor: Elvira Gheorghita Postat la 14 noiembrie 2015 91 afişări

O româncă stabilită în Franţa, care locuieşte lângă Stade de France, a declarat, pentru MEDIAFAX, că a auzit o explozie în zonă vineri seară, dar pentru că ulterior s-a făcut linişte nu s-a alarmat, precizând că abia după ce s-a terminat meciul a văzut oameni alergând pe străzi

În plus, românca este de părere că acţiunea a fost foarte bine coordonată.

"La stadion sunt zeci de mii de oameni. Dacă nu ar fi fost o organizare foarte bună la stadion, totul ar fi fost un infern. Dar aşa, au fost salvate zecile de mii de vieţi din stadion", a mai povestit un român stabilit în Paris.

Cel puţin şase zone din Paris au fost vizate de atacurile teroriste comise în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, bilanţul fiind de cel puţin 128 de morţi şi sute de răniţi. Trei terorişti s-au aruncat în aer, vineri seară, în faţa arenei sportive Stade de France, situată la periferia Parisului, unde se desfăşura un meci de fotbal amical între selecţionatele Franţei şi Germaniei. Preşedintele François Hollande, care asista la meci, a fost evacuat în siguranţă.

Autorităţile franceze au centralizat 128 de morţi în urma atentatelor comise vineri seară la Paris, conform unui bilanţ provizoriu, care precizează că 200 de persoane sunt rănite, 99 fiind în stare critică. Cifrele bilanţului atentatelor din Franţa variază între 128 şi 153 de morţi, conform diverselor surse. Un oficial de la Primăria Parisului a anunţat în cursul nopţii 140 de morţi.

MAE a anunţat sâmbătă că doi cetăţeni români au murit în atentatele de la Paris, informaţia fiind confirmată de autorităţile franceze. De asemenea, un cetăţean român a fost rănit uşor în atacurile survenite în cursul nopţii în capitala Franţei, persoana în cauză primind îngrijiri la un spital din Paris şi fiind externată în cursul dimineţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ROMÂNI,
PARIS,
ATENTATE
/actualitate/marturie-de-la-atentatele-din-franta-romanca-stabilita-langa-stade-de-france-am-auzit-o-explozie-dupa-ce-s-a-terminat-meciul-oamenii-alergau-pe-strada-14886407
14886407
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.