Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a împlinit 34 de ani. El a câştigat în medie 6 milioane de dolari în fiecare zi din viaţa lui

Autor: Alex Ciutacu Postat la 15 mai 2018 1356 afişări

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a împlinit 34 de ani. El a câştigat în medie 6 milioane de dolari în fiecare zi din viaţa lui

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a împlinit 34 de ani, iar în ultimii doi ani s-a confruntat cu cea mai dificilă perioadă de când a fondat compania Facebook, încât compania se confruntă cu furia opiniei publice după scandalul cu privire la privacy şi cu fenomenul „fake news” care prinde amploare, potrivit CNBC.

Datorită faptului că a pus bazele companiei în timpul facultăţii, acesta a reuşit deja să strângă o avere masivă, în ciuda vârstei sale. Averea lui netă ajunge la 74 de miliarde de dolari, potrivit Forbes, ceea ce înseamnă că a câştigat în medie 5,97 de milioane de dolari pe zi.

Din acest punct de vedere, Zuckerberg este al doilea om din lume, după fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a cărui avere de 132 de miliarde de dolari se traduce în 6,8 milioane de doalri în medie în fiecare zi din viaţa lui.

Alţi antreprenori din hi-tech, precum Bill Gates, şi-au început de asemenea cariera de când erau tineri – Gates a fost cel mai tânăr miliardar din istorie în 1987, când a strâns primul miliard la vârsta de 31 de ani.

Timpul a trecut, iar Gates s-a întors spre acţiuni filantropice. Acum, la 62 de ani, media pe averea lui Gates este de 4 milioane de dolari pe zi, în timp ce Warren Buffett ar fi câştigat 2,7 milioane pe zi în medie, până la vârsta de 87 de ani.

Zuckerberg s-a întors şi el spre acţiuni filantropice în ultimii ani. Acesta a vândut acţiuni Facebook în valoare de 3,4 miliarde de dolari în ultimele şase luni, potrivit FactSet, majoritatea pentru a strânge capital pe care l-a orientat ulterior către fundaţia Chan Zuckerberg Initiative, care investeşte într-o gamă largă de cauze, precum educaţie, sănătate, reformele imigraţiei şi reformele justiţiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facebook,
zuckerberg,
aniversare,
castigare,
fondator

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.