Mark Rutte, premierul Olandei: "Nu cred că secolul 21 va fi chinezesc. Va fi secolul democraţiei americane"

Postat la 23 februarie 2023 27 afişări

Mark Rutte, premierul Olandei: "Nu cred că secolul 21 va fi chinezesc. Va fi secolul democraţiei americane"

"Nu văd cum secolul 21 va fi secolul Chinei". Premierul olandez Rutte laudă "rolul măreţ" al SUA după ce Biden a susţinut controlul asupra industriei cipurilor, ceea ce ar putea diminua dependenţa Occidentului faţă de China.

Mark Rutte, premierul Olandei, a lăudat SUA şi a minimizat ascensiunea Chinei într-un articol de opinie de pe NRC, preluat de Fortune, pe măsură ce ţara europeană se aliniază mai strâns cu Washingtonul în domenii precum apărarea şi semiconductorii.

„Nu văd cum va fi acesta secolul Chinei”, a scris Rutte în NRC , un ziar olandez. „

Secolul 21 va fi secolul democraţiei şi, prin urmare, secolul Americii”, a scris el.

Premierul olandez a mai susţinut că operaţiunea militară lansată de preşedintele rus Vladimir Putin a pus în pericol „ordinea juridică internaţională”, iar din cauza asta, Ţările de Jos trebuie să cheltuiască mai mulţi bani pentru apărare.

Ţările de Jos şi-au apărat uneori legăturile comerciale cu China, care este a doua cea mai mare sursă de importuri a ţării.

Dar după ce Statele Unite au decis să restricţioneze exporturile de cipuri avansate către companiile chineze în octombrie anul trecut, Ţările de Jos au fost de acord să-şi impună propriile controale asupra cipurilor Chinei

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
premier,
democratie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.