Mark Gray: Suntem mulţumiţi de sursele folosite privind numărul miniştrilor cercetaţi pentru corupţie

Postat la 01 februarie 2013 17 afişări

Mark Gray, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat, vineri, că instituţia de la Bruxelles este mulţumită de diferitele surse guvernamentale şi nonguvernamentale din România folosite privind numărul de miniştri cercetaţi penal pentru corupţie menţionat în raportul MCV.

"Este important de notat că în mai multe declaraţii din ultimele zile s-a sugerat că nu e niciun ministru anchetat. Am folosit o întreagă serie de surse, suntem mulţumiţi de acestea. Sunt atât guvernamentale, cât şi nonguvernamentale şi suntem încrezători în conţinutul raportului", a afirmat Gray, într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

El a subliniat că "datele problemei nu s-au schimbat" după clarificarea pe text făcută de Comisie.

"În esenţă, avem o ambiguitate care a fost în raport. Datele problemei nu s-au schimbat. Noi am considerat că a fost adecvat să schimbăm două cuvinte din raport pentru a clarifica faptul că vorbim despre cazuri confirmate, unde s-a făcut acuzarea de către procurori, (...) Din nou, insist că aceasta a fost făcută pentru a îndepărta o anume ambiguitate care a apărut după ce am publicat raportul. Am văzut în ultimele zile o întreagă serie de declaraţii serioase, dar şi contradictorii, şi am considerat adecvat să facem acea clarificare", a afirmat Gray.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Mark Gray,
miniştri,
cercetaţi
/actualitate/mark-gray-suntem-multumiti-de-sursele-folosite-privind-numarul-ministrilor-cercetati-pentru-coruptie-10537933
10537933
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.