Maria Rousseva, CEO-ul BRD Groupe Societe Generale: BRD Societe Generale şi IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale au încheiat un parteneriat prin care IFC va furniza o garanţie de risc pentru portofoliul BRD de până la 700 mil. euro. Capitalul deblocat se va îndrepta către finanţari sustenabile

Autor: Mircea Nica Postat la 04 aprilie 2024 21 afişări

Maria Rousseva, CEO-ul BRD Groupe Societe Generale: BRD Societe Generale şi IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale au încheiat un parteneriat prin care IFC va furniza o garanţie de risc pentru portofoliul BRD de până la 700 mil. euro. Capitalul deblocat se va îndrepta către finanţari sustenabile

BRD Societe Generale şi IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale au încheiat un parteneriat prin care IFC va furniza o garanţie de risc pentru portofoliul BRD de până la 700 mil. euro, a spus Maria Rousseva, CEO al BRD Groupe Societe Generale, în cadrul unei conferinţe de presă la care a participat şi Makhtar Diop, Managing Director, IFC.

“A fost un nou acord de cooperare pentru a întări activitatea Societe Generale în finanţarea sustenabilă. Pentru noi acest acord s-a potrivit foarte bine cu strategia noastră şi am profitat de oportunitatea de a securiza portofoliul nostru de IMM-uri şi corporaţii cu suma totală de 700 mil. euro. Este un transfer de risc, ceea ce înseamnă că o parte din riscul portofoliului este acoperit de IFC. Acest lucru ne permite să eliberăm capital. Deci aceşti 700 mil. euro din portofoliu va fi tratat cu un risc mult mai mic, ceea ce înseamnă că vom avea mai mult capital pentru a putea susţine finanţarea economiei României”, a explicat Maria Rousseva.

Ea a mai adăugat că această colaborare cu IFC va permite de asemenea să introduceă produse noi pentru finanţări inovative, printre care cel privind discrepenţa de gen în rândul antreprenorilor.

“Având în vedere că finanţăm economia României de mult timp, aceasta făcând parte din strategia noastră, vom aloca o parte importantă din acest capital pentru a putea finanţa partea de sustenabilitate a ţării. Acest lucru include tranziţia spre energia verde, include şi alte tipuri de finanţari inovative. De exemplu, finanţarea dicrepanţei de gen, care ne va permite să introducem produse astfel încât dicrepanţa de gen pe zona antreprenoriale dintre bărbaţi şi femei să devenă mai mică. Acest lucru înseamnă că vom sprijini femeile antreprenor pentru a avea acces la finanţări mai mari şi importante. IFC ne va sprijini în acest demers”, a mai spus CEO-ul BRD Groupe Societe Generale

Este prima tranzacţie de tip SRT în România atât pentru IFC, cât şi pentru BRD.

„A fost un nou acord de cooperare pentru a întări activitatea Societe Generale în finanţarea sustenabilă. Pentru noi acest acord s-a potrivit foarte bine cu strategia noastră şi am profitat de oportunitatea de a securiza portofoliul nostru de IMM-uri şi corporaţii cu suma totală de 700 mil. euro. Este un transfer de risc, ceea ce înseamnă că o parte din riscul portofoliului este acoperit de IFC. Acest lucru ne permite să eliberăm capital. Deci aceşti 700 mil. euro din portofoliu va fi tratat cu un risc mult mai mic, ceea ce înseamnă că vom avea mai mult capital pentru a putea susţine finanţarea economiei României. Având în vedere că finanţăm economia României de mult  timp, aceasta făcând parte din strategia noastr, vom aloca o parte importantă din acest capital pentru a putea finanţa partea de sustenabilitate a ţării. Acest lucru include tranziţia spre energia verde, include şi alte tipuri de finanţari inovative. De exemplu, finanţarea dicrepanţei de gen, care ne va permite să introducem produse astfel încât dicrepanţa de gen pe zona antreprenoriale dintre bărbaţi şi femei va deveni mai mic. Acest lucru înseamnă că vom sprijini femeile antreprenor pentru a avea acces la finanţări mai mari şi importante. IFC ne va sprijini în acest demers”.

BRD este dedicate construirii unei economii sustenabile în România. Menţionez că în strategia noatră Horizon 25, misiunea noastră  este de a acorda 1 mld. euro de credite verzi. Avem deja 100 mil. lei deja acordate.

Datorită tranzacţiei cu IFC vom putea să alocăm încă 300 mil. euro în finanţări către zona energiei verde.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
brd,
societe generale,
finantare,
capital,
portofoliu,
risc

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.