Marga, despre concursul de finanţare a proiectelor culturale: E o furtună într-un pahar cu apă

Postat la 15 martie 2013 32 afişări

Preşedintele Institutului Cultural Român (ICR), Andrei Marga, consideră că recentul scandal legat de rezultatele concursului de finanţare de proiecte culturale organizat de ICR este "o furtună într-un pahar cu apă", acesta spunând că dosarele declarate "neeligibile" au fost cele incomplete.

Marga, despre concursul de finanţare a proiectelor culturale: E o furtună într-un pahar cu apă

 Andrei Marga a declarat într-un interviu acordat RFI că "nu s-a respins nimic. Este o competiţie pentru sprijinul financiar dat de Institutul Cultural Român. Competiţia are două etape: o etapă, dacă vreţi, tehnico-financiară şi o etapă a selecţiei valorice. În acest sens, este un regulament afişat pe site, se vede limpede".

Preşedintele ICR a adăugat că dosarele au trecut printr-o primă etapă, aceea de verificare a actelor - procedură care se face conform Ordonanţei 51/1998, ce reglementează accesul la resursele instituţiilor publice din sfera culturii.

"Şi atunci, s-a dat o listă de eligibil, cei care nu sunt pe listă au fost invitaţi încă de alaltăieri ca până luni (18 martie, n.r.) să-şi completeze actele, sunt nişte acte de natura extraselor de cont, de natura altor finanţări, a cofinanţărilor şi nu altceva. Nu a fost nimeni eliminat până la această oră, toată lumea este în competiţie, doar că acolo unde dosarul era incomplet s-a cerut completarea dosarului. Apoi vine selecţia valorică, pe care o face o comisie de specialişti", a mai spus Andrei Marga.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/marga-despre-concursul-de-finantare-a-proiectelor-culturale-e-o-furtuna-intr-un-pahar-cu-apa-10669186
10669186
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.