Marele secret a lui Nicolae Ceauşescu. Ce studii avea fostul dictator şi de ce era catalogat incult

Postat la 11 martie 2017 2496 afişări

Despre Nicolae Ceauşescu s-a tot scris că nu era o persoană foarte educată, cu o cultură generală dezvoltată, iar de cele mai multe ori a fost catalogat ca fiind un adept al kitsch-ului, lucrurile de bun gust şi eleganţă nefiind prioritare pe lista de preferinţe ale dictatorului.

Marele secret a lui Nicolae Ceauşescu. Ce studii avea fostul dictator şi de ce era catalogat incult

Nicolae Ceauşescu nu a fost un ilustru şi nici nu avea studii extraordinare, comparativ cu alţi şefi ai statului, cel puţin aşa a fost povestită educaţia dictatorului de istoricii şi academicienii vremii.

 

Cu toate acestea, colonelul în rezevă Adrian Eugen Cristea dezvăluie în cartea sa, ”A fi sau a avea”, că fostul dictator avea studii făcute la Moscova şi la Bucureşti.

 

”Necesită, totuşi, câteva cuvinte şi despre pregătirea intelectuală pe care o avea Nicolae Ceauşescu. Absolvise Academia Frunze din Moscova şi apoi o facultate în cadrul Academiei de Ştiinţe Economice (ASE) din Bucureşti. Şi-a luat un doctorat în Ştiinţe Economice”, dezvăluie Adrian Eugen Cristea în cartea sa, potrivit evz.ro.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.