Marea familie Linux

Postat la 04 iulie 2006 1 afişăre

Cele mai recente versiuni lansate ale surselor kernelului Linux pot fi descarcate de la adresa ftp.kernel.org. Piata Linux este extrem de dinamica, iar versiuni noi ale distributiilor apar la intervale de cateva luni.

 

DEBIAN: este cea mai populara distributie non-comerciala. Are cel mai bun sistem de management al pachetelor software (apt/ dpkg), ceea ce o face extrem de usor de folosit si administrat.

 

UBUNTU: datorita caracteristicilor de instalare rapida, a managerului desktop Kubuntu - derivat al KDE - si a interfetei prietenoase este foarte popular printre utilizatorii de desktop-uri Linux.

 

RED HAT: este cea mai raspandita distributie comerciala. Initial a fost o distributie non-comerciala, dar si-a schimbat in timp modelul de licentiere, lasand in urma Fedora ca proiect open-source free.

 

SUSE NOVELL LINUX: integreaza pe langa aplicatiile destinate task-urilor office, de e-mail, internet, procesare video sau multimedia si pachete pentru utilizatorii avansati, incluzand software de networking si dezvoltare software (Samba, Apache Web Server, KDevelop, Mono etc.).

 

MANDRIVA: ca organizatie, Mandriva a rezultat prin fuziunea Mandrakesoft cu Lycoris Inc. (SUA) si Conectiva (Brazilia), devenind al treilea distribuitor Linux. Ca sistem de operare, se adreseaza atat utilizatorilor avansati, cat si incepatorilor, dispunand de pachete office, internet, multimedia si dezvoltare software.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Marea familie Linux
/actualitate/marea-familie-linux-1006319
1006319
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.