Marea Britanie a prezentat noua monedă de o liră sterlină, considerată cea mai sigură din lume

Postat la 19 martie 2014 37 afişări

Monetăria Regală a Marii Britanii a prezentat miercuri noua monedă de o liră sterlină, cu un design bazat pe vechiul bănuţ de trei pence, autorităţile britanice considerând că au dezvoltat cea mai greu de falsificat monedă din lume.

Marea Britanie a prezentat noua monedă de o liră sterlină, considerată cea mai sigură din lume

 Descrisă drept "un salt uriaş spre viitor", noua monedă va fi introdusă în circulaţie începând din anul 2017, potrivit The Guardian.

Trezoreria Marii Britanii estimează că 3% din cele 45 de milioane de monede de o liră aflate în circulaţie sunt contrafăcute.

Noua monedă este de mărime similară cu cea veche şi este în formă de poligon cu 12 laturi, preluând designul vechiului bănuţ de trei pence, cu valoarea de 1/80 dintr-o liră sau 1/4 dintr-un şiling, aflat în circulaţie până în 1971, înainte de trecerea la sistemul zecimal de denominaţie. Bănuţul de trei pence a fost prima monedă bătută cu chipul Reginei Elisabeta a II-a.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/marea-britanie-a-prezentat-noua-moneda-de-o-lira-sterlina-considerata-cea-mai-sigura-din-lume-12293375
12293375
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.