Mare secret de stat: Administraţia Prezidenţială refuză să dezvăluie cât a costat turneul lui Iohannis în Africa

Postat la 13 decembrie 2023 74 afişări

Mare secret de stat: Administraţia Prezidenţială refuză să dezvăluie cât a costat turneul lui Iohannis în Africa

Administraţia Prezidenţială nu spune cât a costat turneul african. Biroul de presă spune că cheltuielile de transport sunt clasificate. Cheltuielile de cazare ar trebui să apară în execuţia bugetară. Pe site-ul preşedinţiei există doar bugetul iniţial pe 2023. 4 consilieri au fost în delegaţia care a mers cu Iohannis în Africa. Guvernul a suplimentat bugetul preşedinţiei cu 1,5 milioane de euro. Suplimentarea a venit cu două săptămâni înainte de turneul african. Cât mai costă o Hakuna Matata bine făcută?

News.ro a trimis o solicitare Administraţiei Prezidenţiale, prin care a încercat să afle cât a costat turneul african al lui Iohannis. Asta după ce preşedintele a promis că va instrui biroul de presă să dea o informare despre costurile turneului.

Dar a rămas cum am stabilit.

Biroul de presă a transmis că nu poate spune cât a costat transportul, pe motiv că e informaţie clasificată.

Ca atare, nu intră sub incidenţa legii privind liberul acces la informaţiile de interes public.

Secretizarea costurilor pentru transporturile speciale e făcută conform unor Hotărâri de Guvern, care sunt, la rândul lor, secrete.

Despre cazare, acelaşi birou, ne trimite la execuţia bugetară a Administraţiei Prezidenţiale.

Cititi mai multe pe www. alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
administratia prezidentiala,
africa,
costuri

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.