Manolescu: Introducerea unei cote diferenţiate nu este o soluţie pentru 2014. Tehnic nu este timp

Postat la 29 octombrie 2013 49 afişări

Introducerea unei cote diferenţiate de impozitare nu ar putea reprezenta o soluţie pentru creşterea veniturilor bugetare în 2014, întrucât din punct de vedere tehnic este un proces mult mai lung decât cel al trecerii la cota unică, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul de stat în MFP Dan Manolescu.

Manolescu: Introducerea unei cote diferenţiate nu este o soluţie pentru 2014. Tehnic nu este timp

 "Să facem un sistem de taxare diferenţiată în două luni este imposibil. Nu convingem pe nimeni că am putea aduce la buget mai mulţi bani în felul ăsta. Prin 2000, când s-a introdus impozitul pe venitul global, sistemul a fost construit cam în doi ani. Trecerea de la sistemul progresiv la cota unică este simplă, dar invers nu e la fel de uşor", a explicat Manolescu pentru MEDIAFAX, după o conferinţă organizată de Ziarul Financiar.

El a arătat că în următoarele zile se va decide ce nevoie de venituri suplimentare va rezulta pentru bugetul pe 2014, iar concomitent se vor discuta opţiunile fiscale.

Manolescu a precizat că în bugetul pe 2014 nu va fi inclusă pentru moment nicio reducere de TVA la alimente, întrucât este nevoie de o perioadă de şase luni pentru a vedea dacă diminuarea TVA la pâine va aduce venituri mai mici la buget. Oficialul MFP susţine că astfel de decizii nu se vor adopta dacă este nevoie de măsuri fiscale compensatorii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/manolescu-introducerea-unei-cote-diferentiate-nu-este-o-solutie-pentru-2014-tehnic-nu-este-timp-11581745
11581745
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.