Managerul care a făcut din Dacia o putere europeană părăseşte România. Cine îl înlocuieşte

Autor: Razvan Muresan Postat la 14 noiembrie 2013 289 afişări

Nicolas Maure va fi noul director general al Dacia şi Renault România, înlocuindu-l pe Jérôme Olive, care va deveni director industrial al Renault pentru regiunea Europa. Maure va prelua şi postul de director Industrial al Renault pentru regiunea Euromed-Africa.

Managerul care a făcut din Dacia o putere europeană părăseşte România. Cine îl înlocuieşte

Născut pe 22 aprilie 1960, Nicolas Maure este inginer, absolvent al Ecole Centrale de Paris (ECP) şi titular al unui MBA la Institut Européen d’Administration des Affaires (INSEAD).

Între 1985-1987, Nicolas Maure a fost consultant la Boston Consulting Group (BCG). Cariera sa continuă în domeniul auto, în cadrul Valeo (1988-1993) şi Faurecia (1993-2000). Îşi începe activitatea la Renault în 2000 ca director cumpărări piese şi accesorii, devenind apoi director Plan Calitate şi director general al Société de Transmissions Automatiques. Între septembrie 2006 şi august 2008, Nicolas Maure este Directorul Uzinei Mecanica Dacia. După perioada petrecută în România, devine vicepreşedinte pentru mecanică al Renault-Nissan Purchasing Organization şi director performanţă fabricaţie Renault.

Născut pe 8 decembrie 1957, Jérôme Olive a obţinut diploma de inginer a Institutului Catolic de Arte şi Meserii (ICAM).

Cariera sa la Renault a început în 1982, la uzina de la Sandouville. În cadrul proiectelor R25 şi R21, Jérôme Olive a ocupat diferite posturi în domeniul fiabilizării proceselor de fabricaţie şi de mentenanţă. În 1985 a preluat funcţia de responsabil investiţii şi mentenanţă la SBFM (Société Bretonne de Fonderie et Mécanique), apoi pe cea de director de producţie. În 1996, în calitate de şef al departamentului de caroserie, se ocupă de lansarea în fabricaţie a modelului Scénic 1 la uzina Renault din Douai. În 1999, Jérôme Olive devine director adjunct responsabil cu fabricaţia, preluând conducerea uzinei Douai la începutul anului 2004.

Jérôme Olive a preluat la începutul lui 2010 funcţia de director general al Group Renault România şi implicit al Automobile Dacia, iar din februarie 2013 a cumulat şi funcţia de director Industrial al Renault pentru regiunea Euromed-Africa.  Sub conducerea lui Jérôme Olive, Dacia a atins o producţie şi o cifră de afaceri record, dar şi o creştere la capitolul profitabilitate. Dacia este marca auto cu cea mai mare creştere din Europa, iar "românii trebuie să fie conştienţi de acest lucru şi asta să le permită să ridice capul în lume", după cum spunea chiar Jérôme Olive, în cadrul evenimentului MEET THE CEO, care reuneşte cei mai puternici lideri ai mediului local de business.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dacia,
renault,
jerome olive,
nicolas maure
/actualitate/managerul-care-a-facut-din-dacia-o-putere-europeana-paraseste-romania-cine-il-inlocuieste-11681759
11681759
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.