Mâna scurtă a fiscului

Postat la 27 mai 2012 13 afişări

De o poveste scurtă şi fără glorie a avut parte proiectul Guvernului de a institui un impozit anticipat de 16% pe tranzacţiile bursiere încheiate cu profit.

Ideea era ca acest impozit, reţinut pentru fiecare tranzacţie şi apoi regularizat pentru fiecare an în funcţie de diferenţa dintre câştigurile şi pierderile din tranzacţii pe piaţa de capital şi investiţii în fonduri mutuale, să compenseze renunţarea la declaraţiile trimestriale pe care investitorii le depuneau la fisc până acum, conform reglementărilor introduse de fosta guvernare în 2010.

Protestele din partea reprezentanţilor pieţei de capital, care au avertizat că puţinii investitori de pe piaţă vor pleca, au avut însă efect la Guvern, care se vede că s-a dovedit sensibil la argumentul că n-ar fi bine să se repete şi cu viitoarele oferte de la Romgaz sau Transelectrica eşecul de anul trecut cu Petrom.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mana-scurta-a-fiscului-9671921
9671921
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.