Mama Luizei spune că va cere expertiză internaţională a oaselor din pădure:Nu mă las,nu am încredere

Postat la 17 august 2019 107 afişări

Mama Luizei , Monica Melencu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu are încredere în raportul INML potrivit căruia nu a putut fi identificat profil ADN de pe oasele din pădure şi va cere o expertiză internaţională pentru a fi sigură dacă rămăşiţele aparţin sau nu fiicei sale.

Mama Luizei spune că va cere expertiză internaţională a oaselor din pădure:Nu mă las,nu am încredere

„Concret nu mi-au spus nimic, iar eu cred că normal ar fi fost să vină cineva să ne anunţe şi pe noi oficial, nu au anunţat nici măcar în al zecelea ceas să ştim despre ce este vorba, iar părerea mea este că fetele sunt vii. Până nu am ceva concret, tu spui că am găsit un dinte, cenuşa aceea, concret dacă fac o înmormântare o fac creştineşte, ăsta-i copilul meu să ştiu unde mă duc, dar tu îmi spui că ai găsit că sunt umane între 15 şi 19 ani, auzim de 4 luni verdictul acesta”, a declarat, pentru MEDIAFAX, mama Luizei Melencu.

Potrivit Monicăi Melencu, va cere o contraexpertiză internaţională.

„Da, cum să nu, nici nu se pune problema, până acum nu s-a spus nimic de Luiza. De Luiza nu am auzit nimic că e moartă sau vie, noi suntem supuşi să suportăm şi una şi alta pentru că atât ne-a mai rămas. Nici nu mă las, nu am încredere, pur şi simplu, vorbim cu domnul Tonel Pop (avocatul familiei, n.r.) dar vă daţi seama noi nu am primit încă nimic concret, este normal. Nouă nu ni s-a spus că este moartă, au luat osemintele, rezultatul s-a dat, nu a spus că e al Luizei. O să facă alta. Până în momentul acela eu o să cred că fiica mea este vie”, a mai spus mama Luizei.

Imediat după anunţul DIICOT, şi bunicul Luizei a făcut declaraţii la Caracal, unde a spus că INML a greşit.

„Numai anomalii, tâmpenii, prostii. (...) Nu au curajul. Sunt laşi. Ăsta e adevărul, am spus de la început. Să le fie ruşine (procurorilor DIICOT, n.r.). Sunt plătiţi să îşi facă datoria. Am fost minţiţi, tot timpul învârtiţi. Am convingerea că ei au ştiut din prima clipă ce se întâmplă la Caracal, că Luiza a fost răpită şi acolo e o şleahtă de nemernici, că nu poţi să îi numeşti altcumva. (...) Am făcut afirmaţia că vom merge la alte laboratoare, în altă ţară, indiferent unde. Ei au înţeles lucrurile că îi vom face de râs. Să îşi facă datoria, nu să ne mintă”, a spus bunicul Luizei.

La rândul său, avocatul Tonel Pop a spus că specialiştii INML ar fi trebuit să anunţe cu mult timp înainte că oasele găsite în pădure sunt prea calcinate şi nu poate fi identificat un profil ADN din ele.

„Nu le trebuiau atâtea zile pentru a spune chestia asta. Cred că au început să ia mult mai în serios aceste rezultate. Faptul că s-a vorbit despre expertize internaţionale, faptul că aceste lucruri, ţara e pur şi simplu revoltată, cred că i-a făcut să fie mai atenţi şi să nu îşi mai dea cu presupusul. Cred că este ceva puţin ciudat în expertiza făcută, unde a fost indicată Alxandra şi acum au fost mult mai atenţi şi mult mai precauţi, asta cred eu. Sunt şi alte probe care pot fi supuse ADN-ului şi trebuie să aşteptăm să vedem dacă din aceste probe, altele decât cele supuse în acest moment, pot să extragă ADN-ul. Dar nu să stăm cu săptămânile, pentru că dânşii îşi dau seama într-o singură zi dacă pot extrage sau nu, nu le trebuie atâtea zile şi după aceea să facă raportul nu ştie câte zile, îl dă la DIICOT, mai stă nu ştiu câte zile”, a spus avocatul familiei Luizei, la Antena3.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
expertiza,
incredere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.