Mai mulţi pensionari vor putea beneficia de medicamente compensate în proporţie de 90% de la 1 iulie

Autor: Departamentul Politic Postat la 01 iulie 2017 136 afişări

Pensionarii cu venituri din pensii şi indemnizaţie socială de până la 900 de lei/lună vor beneficia, de la 1 iulie, de compensarea medicamentelor în proporţie de 90%, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, potrivit unei Hotărâri adoptată vineri de Guvern.

Până în prezent, beneficiau de compensare pensionarii cu venituri numai din pensii de până la 700 de lei.

”De asemenea, a fost simplificată procedura de declarare a veniturilor, nemaifiind necesară declaraţia pe proprie răspundere a pensionarilor. În prezent, pentru a beneficia de această compensare, pensionarii cu venituri numai din pensii trebuie să prezinte medicului de familie talonul de pensie din care rezulta cuantumul pensiei, precum şi o declaraţie pe propria răspunedere cu privire la faptul că nu realizează alte venituri”, transmite Guvernul într-un comunicat de presă.

Fondurile necesare pentru această măsură vor fi asigurate, în proporţie de 50%, din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate şi, respectiv de 40%, din venituri proprii ale Ministerului Sănătăţii.

În prezent, există un număr de 1,8 milioane de persoane cu venituri numai din pensii. În cadrul programului social privind compensarea cu 90% a medicamentelor pentru pensionari, începând cu data de 1 iulie 2017, numărul de beneficiari va fi de aproximativ 2,8 milioane de persoane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MEDICAMENTE,
LEGI,
GUVERN

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.