Două nave-cargo au intrat în coliziune pe Canalul Mânecii

Autor: Mihai Draghici Postat la 01 iulie 2017 97 afişări

Un petrolier a intrat în coliziune cu o altă navă-cargo pe Canalul Mânecii, în Strâmtoarea Pas-de-Calais, anunţă autorităţile maritime franceze, citate de cotidianul Le Figaro.

Petrolierul Seafrontier, cu lungimea de 183 de metri, având la bord 27 de membri ai echipajului şi transportând 38.000 de tone de hidrocarburi, s-a lovit, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, cu nava Huayan Endeavour, cu lungimea de 220 de metri şi un echipaj de 22 de membri.

Cele două nave, sub pavilion Hong Kong, s-au ciocnit în zona britanică a Canalului Mânecii, în Strâmtoarea Pas-de-Calais. Ambarcaţiuni britanice şi franceze au intervenit la locul accidentului.

"Autorităţile s-au mobilizat la capacitate meximă. Până în acest moment, nu s-a constatat nicio urmă de poluare", se arată într-un comunicat al Pazei de Coastă din Franţa.

Nicio persoană nu a fost rănită în accidentul maritim. Nava Seafrontier pluteşte în derivă şi urmează să fie tractată spre cel mai apropiat port. Cealaltă navă poate continua cursa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
M.BRITANIE,
ACCIDENT MARITIM

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.