Fiscul a scos bani din piatră seacă. ANAF a sancţionat mai multe firme de administrare a balastierelor. Ce amenzi a aplicat

Postat la 30 iunie 2017 103 afişări

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a declanşat verificări ample la contribuabilii care au ca obiect de activitate fabricarea betoanelor şi extracţia nisipului şi pietrişului (balastiere) şi a aplicat sancţiuni de peste 900.000 de lei, se arată într-un comunicat transmis vineri de instituţie.

Fiscul a scos bani din piatră seacă. ANAF a sancţionat mai multe firme de administrare a balastierelor. Ce amenzi a aplicat

„Linia de acţiune utilizată este LO17_CST - Activităţi cu risc fiscal asociat comerţului cu materiale de construcţii”, se arată în comunicat.

Principalele obiective de control au vizat verificarea modului de fiscalizare a sumelor încasate, verificarea îndeplinirii condiţiilor legale de funcţionare şi autorizare şi a existenţei formelor legale pentru încadrarea în muncă a personalului deservent, verificarea modului de înregistrare în gestiune a materiilor prime şi a documentelor privind producţia, identificarea beneficiarilor.

„Urmare acţiunilor de control desfăşurate la 237 de contribuabili, în perioada 28-29 iunie 2017, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 902.956 de lei (amenzi şi confiscări)”, precizează instituţia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.