Cum au reuşit trei oameni să piardă 6 miliarde de dolari într-o singură zi

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 30 iunie 2017 423 afişări

Trei miliardari au făcut avere listându-şi companiile la bursa din Hong Kong. Însă şi-au văzut averile evaporându-se când acţiunile unor companii de la bursa din Hong Kong au luat-o pur şi simplu razna, săptămâna aceasta, relatează Bloomberg.

Cum au reuşit trei oameni să piardă 6 miliarde de dolari într-o singură zi

Huag Wenji a marcat cea mai mare prierdere, când pachetul său de acţiuni pe care îl deţine la China Jicheng Holdings Ltd. s-a devalorizat cu 1,9 miliarde de dolari pe parcursul a numai câteva ore. Acţiunile producătorului de umbrele plasat în provincia chineză Junjuang s-au prăbuşit, pierzând 95% din valoare, ca urmare a unor pierderi cascadate ale unei reţele de companii care au proprietari comuni. Astfel, estimează Bloomberg, pachetul de acţiuni deţinut de chinez mai valorează acum în jur de 115 milioane de dolari.

 

Alte pierderi spectaculoase au fost înregistrate de Wong Wing-wah şi Wong Che-kwo, şi ei la rândul lor miliardari înainte de scăderile abrupte de la bursa din Hong Kong. Ambii sunt acţionari ai companiei de lucrări inginereşti Luen Wong Group Holdings Ltd., care este şi ea conectată cu aceeaşi reţea de companii care au fost implicate în deprecierea masivă.

 

Atât producătorul de umbrele cât şi compania de lucrări inginereşti se numără printre cele 131 de companii care sunt sub supravegherea Securities and Futures Commission, fiind investigate pentru suspiciuni legate de activităţi ilegale de natură fiscală

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.