CAZ uimitor la Evaluarea Naţională. O elevă care iniţial a primit nota 3,65, a obţinut 10, după ce a făcut contestaţie

Postat la 30 iunie 2017 212 afişări

Lucrarea unei eleve, notată, iniţial, cu nota 3,65, a primit calificativul 10, în urma soluţionării contestaţiilor de la Evaluarea Naţională, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Maria Manea.

CAZ uimitor la Evaluarea Naţională. O elevă care iniţial a primit nota 3,65, a obţinut 10, după ce a făcut contestaţie

Conform sursei citate, lucrarea elevei a fost corectată în provincie.

Diferenţa atât de mare dintre nota iniţială şi cea finală se justifică prin faptul că a fost o greşeală de redactare, spun reprezentanţii ISMB.

„Nota a fost de 9,65, dar pe foaia de examen a apărut nota 3,65. După afişarea rezultatelor, părinţii au făcut o solicitare la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti cu privire la această notă. În paralel, mama elevei a depus şi o cerere de contestaţie la sediul unităţii şcolare. După contestaţie, nota a fost de 10”, a explicat Manea.

În astfel de cazuri, arată sursa citată, va fi deschisă o anchetă internă pentru determinarea cauzelor care au dus la o astfel de situaţie.

Rezultatele finale ale Evaluării Naţionale, pe care peste 140.000 de elevi au susţinut-o în perioada 19-22 iunie, au fost afişate vineri, după corectarea a peste 14.000 de contestaţii.

Înainte de contestaţii, 76,9% dintre candidaţi au promovat acest examen, rezultatul fiind cu aproximativ două procente mai mare decât anul precedent, când rata de promovabilitate a fost de 75%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.