Mai mult de nouă întreprinzători din zece spun că revoluţia fiscală a avut efecte negative

Postat la 20 februarie 2018 68 afişări

În proporţie de 93,3%, întreprinzătorii chestionaţi de CNIPMMR au apreciat că reformele privind creşterea salariului minim, trecerea contribuţiilor la salariat şi creşterea contribuţiilor pentru salariaţii cu timp parţial au generat efecte negative.

Mai mult de nouă întreprinzători din zece spun că revoluţia fiscală a avut efecte negative

Şase din 10 antreprenori spun că au întâmpinat dificultăţi în trecerea contribuţiilor la angajat, iar 68,7% spun că au avut salariaţi cu timp parţial cu salarii mai mici decât cuantumul contribuţiilor sociale aferente întregului salariu de bază minim brut, de 665 de lei, conform sondajului realizat de CNIPMMR.

Întreprinzătorii mai spun, în proporţie de 79,4%, că punerea în aplicare a creşterii începând cu 1 ianuarie 2018 a salariului minim pe economie de la 1.450 de lei la 1.900 de lei le-a creat dificultăţi, iar jumătate au anticipat că măsurra va duce la disponibilizarea unor angajaţi.

Pentru trecerea contribuţiilor la salariat, 72,2% dintre respondenţii au crescut salariile pentru compensarea în totalitate, 13,3% au decis să acorde prime lunare, 12,9% au crescut salariile pentru compensarea parţială iar 1,6% au luat alte măsuri.

În cazul creşterii contribuţiilor sociale pentru salariaţii cu timp parţial, 49,1% dintre IMM au decis să crească salariile pentru compensarea în totalitate, 39,8% au făcut restructurări şi concedieri, 6,7% au crescut salariile pentru compensarea parţială, iar 4,4% au luat alte măsuri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.